GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak 10. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Željko Mitrović prozvao ministra Dragana Kojadinovića da lobira za nemačku televiziju

Mitrović: RTL vodi prljavu kampanju

BEOGRAD - Željko Mitrović, vlasnik Pinka, i Borivoj Pajević, suvlasnik Košave, optužili su televiziju RTL da vodi "prljavu kampanju" protiv odluka Saveta republičke radiodifuzne agencije o dodeli nacionalnih frekvencija.Mitrović je na jučerašnjoj konferenciji za novinare istakao je da se ovakva kampanja vodi zato što će ove nedelje biti završen proces tehničkih dozvola za emitovanje.

- To je unelo dodatnu nervozu kod onih koji nisu dobili frekvenciju i zato sada vode tu kampanju kako bi iskoristili poslednju šansu da unesu zabunu - rekao je on i dodao da su među nervoznima i ministar kulture Dragan Kojadinović, koji se "stavio na stranu RTL, generatora kampanje".

- Da je delio frekvencije kao pare za nepostojeće filmove, mislim da bi u Srbiji bilo više televizija nego broja stanovnika - naglasio je vlasnik Pinka. On je, uz konstataciju da se radi o "veoma organizovanom lobiju" koji radi za televizije koje nisu dobile frekvencije, saopštio da za to postoje ozbiljne indicije i da Pink prikuplja dokaze, s kojima će, kad ih dobije, upoznati javnost.

Kad je reč o pozajmici od 18 miliona dinara, Mitrović je rekao da je to "prijateljska pozajmica".
- Aleksandar Lupšić i Borivoj Pajović zaslužili su ovu pozajmicu jer su mi 2000. godine, kada se TV Pink "širila", ustupili milion i po evra koje sam uredno, u roku i vratio - tvrdi Mitrović. Vlasnik ružičaste televizije nije želeo da komentariše napade koji iz BK TV dolaze na njegov račun, objašnjavajući da mu "ne pada napamet da komentariše halucinacije" glavnog urednika te televizije Milomira Marića.

Borivoj Pajević kazao je da RTL u Hrvatskoj "kleveće Srbiju na jedan najgrozniji način", a da se BK TV u poslednjih godinu dana stavila u "službu jedne stranke i njenog lidera". On je okarakterisao kao "nečuvenu" izjavu predsednika saveta RRA Nenada Cekića da ne bi glasao za dodelu frekvencije Košavi da je znao da joj je pare za depozit pozajmio Pink.
- Niti je njegovo pravo, niti dužnost da zna odakle meni novac - istakao je Pajević.

G. J.


vesti po rubrikama

^društvo i ekonomija

Vladimir Poznanić, predstavnik CA-IB banke, glavni savetnik za prodaju RTB "Bor"
Vlasnici vozila sa crnogorskim tablicama prete tužbama
Otežano izdavanje dozvola za rad preduzećima koja se bave energetskim delatnostima
Beogradski "Geneks" prodaje nekretnine u Hrvatskoj
Efraim Zurof traži od srpskih vlasti da zahtevaju izručenje ustaških zločinaca
Ministar Stanković najavio da će do kraja iduće godine biti prodata 422 vojna objekta
Otvoren terapijski blok Centra za nuklearnu medicinu
Željko Mitrović prozvao ministra Dragana Kojadinovića da lobira za nemačku televiziju