GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 4. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Trener Milana Karlo Anćeloti oprezan uoči mečeva protiv našeg šampiona

Pametan čovek se plaši Zvezde

Karlo Anćeloti, trener Milana, kaže da strahuje od Crvene zvezde uoči mečeva trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Zvuči lepo, ali ipak će, naravno, ostati dilema da li su reči trofejnog stručnjaka, koji se sa "rosonerima" već jednom popeo na krov Evrope, samo znak učtivosti i respekta prema protivniku, ili su ipak "živa" istina.

- Siguran sam da će nam Crvena zvezda biti težak rival, naročito ako se zna da smo mi tek na početku priprema za novu sezonu, a oni su ih odavno završili - rekao je Anćeloti za klupsku televiziju Milana. - Zvezde se treba plašiti i zbog toga što su sve podredili ulasku u Ligu šampiona. Mi do pre dva dana nismo ni znali da li ćemo uopšte i igrati u kvalifikacijama za elitno takmičenje, a kako nam sezona u Kalču počinje tek za mesec dana stvarno nismo imali razlog da pripreme započnemo još pre četiri nedelje.

Italijan je naglasio i to da je odluka UEFA da se Milanu dozvoli da igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona pravedna, ali da je odugovlačenje donošenja takve presude izuzetno naškodilo njegovom klubu:

- Svi znaju istoriju Milana i da nam je shodno tome i ove godine mesto u Ligi šampiona. UEFA nam je "toplo-hladno" taktikom nanela nenadoknadivu štetu. Zbog afera u italijanskom fudbalu, sada će na nas svi gledati drugačijim očima. Ipak, na svu sreću i dalje je teren jedino mesto na kojem se dokazuju fudbalske veštine. Zato ćemo da gledamo samo na ono što se dešava na terenu, a tračevi nas ne zanimaju - zaključio je Anćeloti.

V. Ž.


vesti po rubrikama

^sport

Srđan Đoković, otac našeg najboljeg tenisera, demantuje pisanje naše i hrvatske štampe
Jorović prodat u Đironu bez sopstvenog znanja
Reporter Glasa proveo dan s navijačima irskog šampiona Kork Sitija
Neplanirane poteškoće "plavih" odbojkaša na putu do meča 4. kola Svetske lige
Utakmicom Zemun - OFK Beograd danas počinje prvi šampionat Srbije
U 3. kolu turnira u Atini vaterpolo reprezentacija SCG danas protiv Australije
Čelnici Zvezde zadovoljni prikazanom igrom protiv Kork Sitija
Trener Milana Karlo Anćeloti oprezan uoči mečeva protiv našeg šampiona