GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 4. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Reporter Glasa proveo dan s navijačima irskog šampiona Kork Sitija

Demoliraćemo hotel drugi put

Irci su, izgleda, verni čitaoci Politikinog zabavnika, pošto ima onih od sedam i onih od 77 godina, oba pola. Zajedničko im je da su svi u dresovima Kork Sitija i da su, bez izuzetaka, gotovo oslepeli od alkohola

Da nešto nije baš sasvim kako treba, moglo se naslutiti već po ulasku u Pijano bar beogradskog "Interkontinentala", gde su navijači Kork Sitija u utorak po podne vršili poslednje pripreme pred utakmicu sa Crvenom zvezdom. Problem je u tome što se od stotinak Iraca na produženom vikendu u zemlji jeftinog piva, ipak, očekuje nešto više od gotovo zagrobne tišine, u kojoj je dominantan čak i zvuk kelnera koji menja pepeljare ispred ljudi u zeleno-belim dresovima, pa smo polako počeli da se razočaravamo u Oskara Vajlda. Da se nisu već pomirili s neizbežnim ispadanjem iz kvalifikacija za Ligu šampiona?!

Siti tuče Zvezdu
Ipak ne. - Kork Siti će pobediti Zvezdu sa 2:1, a s Milanom ćemo posle lako izaći na kraj - kaže nam jedan od navijača, očigledno potpuno ubeđen u to što priča, ali s malim poteškoćama pri izgovoru. Juče su, naime, opet išli da vide kako se to Srbi igraju "Ajriš paba", prijatno su iznenađeni, a i valja imati u vidu da su ovde od nedelje. Dakle, nije im baš najbolje, treba imati razumevanja. Vide da nisu ispunili očekivanja, pa obećavaju da će demolirati hotel čim malo dođu k sebi...

"Grobarska" zastava
Na izlasku iz "Interkontinentala" shvatamo da ima nade: jedan od mlađih navijača se upravo vratio iz šopinga, pazarivši šampionski dres Partizana i "grobarsku" zastavu, savršeno svestan šta bi mu se desilo ukoliko ga "delije" vide sa istom. - Zašto bih inače kupovao ovo? - čak je pomalo zbunjen našom dobronamernom opaskom. Lepo, vidimo se na utakmici.

Ući na galeriju "Marakane" bez ikakve karte ili propusnice nije tako jednostavno, ali je ipak izvodljivo. Irci su izgleda verni čitaoci Politikinog zabavnika, pošto ima onih od sedam i onih od 77 godina, oba pola. Zajedničko im je da su svi u dresovima Kork Sitija i da su, bez izuzetaka, gotovo oslepeli od alkohola.

A, onda pada prvi gol Zvezde, a s njim i sva nadanja irskih navijača. Psovke su im sočne skoro kao naše, ali videti baku u kasnim šezdesetim kako psuje Milovanoviću "sve živo i mrtvo" zaista je fascinantan prizor.

Srpkinje lepše od Irkinja
Prilazi nam prijatelj iz "Interkontinentala", onaj s Partizanovom zastavom, koga su u poslednji čas sprečili da je ponese i tako najverovatnije spasli jedan mladi život. Pita nas šta to "delije" već pola sata pevaju (uobičajeno "Napred, Zvezdo"), što je "zicer" koji bi bilo greh ne iskoristiti:

- Pevaju kako su naše žene lepše od vaših...
- Jesu! Potpuno su u pravu - slaže se gotovo nezainteresovano.
- I da možemo da popijemo više piva od vas.

Po grimasi koju je napravio stiče se utisak da ga niko nikad nije toliko uvredio. Odlazi očajan, psujući i nas i Sever, nekim psovkama koje su neprevodive.

Zavoleli Beograd
Utakmica se polako bliži kraju, Žigić im je uvalio još dva komada, "delije" su u delirijumu, ali grupa irskih navijača, takozvana "Rebel armi" kao da tek tada počinje s feštom. Oni koji su utučeni nisu utučeni zbog poraza od 3:0, već zbog odlaska iz Beograda, koji se neumoljivo bliži. Čim sudija odsvira kraj, spakovaće ih u dva autobusa i odvesti na aerodrom. - Ništa zato, demoliraćemo hotel neki drugi put - nastavljaju sa uveravanjem, mada se golim okom vidi da su za tri dana toliko zavoleli Beograd da ne bi ni cigaretu na ulici bacili...

A. Jovanović


vesti po rubrikama

^sport

Srđan Đoković, otac našeg najboljeg tenisera, demantuje pisanje naše i hrvatske štampe
Jorović prodat u Đironu bez sopstvenog znanja
Reporter Glasa proveo dan s navijačima irskog šampiona Kork Sitija
Neplanirane poteškoće "plavih" odbojkaša na putu do meča 4. kola Svetske lige
Utakmicom Zemun - OFK Beograd danas počinje prvi šampionat Srbije
U 3. kolu turnira u Atini vaterpolo reprezentacija SCG danas protiv Australije
Čelnici Zvezde zadovoljni prikazanom igrom protiv Kork Sitija
Trener Milana Karlo Anćeloti oprezan uoči mečeva protiv našeg šampiona