GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 4. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Srđan Đoković, otac našeg najboljeg tenisera, demantuje pisanje naše i hrvatske štampe

Novak ostaje pod zastavom Srbije!

Priča da će moj sin promeniti državljanstvo je novinarska patka... Ništa od toga nije tačno, ali šta sad mogu? Jednostavno, neka novinari pišu o tome šta hoće, poručio je Srđan Đoković

Posle neobaveznog razgovora s poslenikom jednog domaćeg štampanog medija, Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića - nema mira. Naime, nezadovoljan uslovima za razvoj teniskog sporta u Srbiji, a samim tim i vrhunskih igrača, Srđan je izjavio da bi njegov Novak, kao i još dva mlađa sina, koja takođe (uspešno) pikaju lopticu reketom, igrali i za (planetu) Mars, samo kada bi tako stekli normalne uslove za adekvatan razvoj i trening... S obzirom na to da su pre samo nekoliko meseci, sportski mediji objavili da bi Novak mogao da zaigra za Veliku Britaniju, što je, doduše, on kasnije demantovao, pomenuta "marsovska" izjava naišla je na plodno tlo spekulacija i nagađanja o svim mogućim opcijama. Ipak, da bismo što manje nagađali, a više se bavili stvarnošću, potražili smo objašnjenje direktno od Srđana Đokovića, koji, ruku na srce, nije bio previše raspoložen za duži razgovor.

- Šta da vam još kažem kada sam sve rekao? Više ništa ne mogu da dodam. I ono što sam rekao novinari su objavili onako kako njima odgovara.

Da li je istina da će Novak promeniti državljanstvo?
To je novinarska patka... ništa od toga nije tačno, ali šta sad mogu. Jednostavno, neka novinari pišu o tome šta hoće. Više nemam nikakav komentar.

PREDSEDNIK TS HRVATSKE NUDI DRŽAVLJANSTVO

Na priču da će Novak Đoković promeniti državljanstvo i izabrati neku srećniju zemlju, u kojoj će on i njegova braća imati povoljne uslove za trening i usavršavanje, odmah su se primili Hrvati, videći svoju šansu u činjenici da je Novakova majka iz Hrvatske.
- Uz ovu reprezentaciju koju imamo, Đoković bi svakako dobrodošao kad bi bio građanin Hrvatske. S obzirom na to da mu je majka Hrvatica, verujem da ima uslove za dobijanje hrvatskog državljanstva. Ako Đokovići odluče da se presele u našu državu, dobrodošli su - poručuje Radimir Čačić predsednik Teniskog saveza Hrvatske.

NACIONALNI IZDAJNIK

U intervjuu hrvatskom nedeljniku Nacional, Novak Đoković je na konstataciju novinara da bi u slučaju da uzme britansko državljanstvo bio proglašen nacionalnim izdajnikom odgovorio:
- To bi se sigurno dogodilo. Nismo samo mi takvi, to bi se desilo i u Hrvatskoj, Bosni, takav je balkanski mentalitet. Ja sam toga svestan, ali ni u jednom trenutku nisam pomislio na odlazak u Englesku. Mislim da se situacija polako stišava - objasnio je Đoković.

N. M.


vesti po rubrikama

^sport

Srđan Đoković, otac našeg najboljeg tenisera, demantuje pisanje naše i hrvatske štampe
Jorović prodat u Đironu bez sopstvenog znanja
Reporter Glasa proveo dan s navijačima irskog šampiona Kork Sitija
Neplanirane poteškoće "plavih" odbojkaša na putu do meča 4. kola Svetske lige
Utakmicom Zemun - OFK Beograd danas počinje prvi šampionat Srbije
U 3. kolu turnira u Atini vaterpolo reprezentacija SCG danas protiv Australije
Čelnici Zvezde zadovoljni prikazanom igrom protiv Kork Sitija
Trener Milana Karlo Anćeloti oprezan uoči mečeva protiv našeg šampiona