GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 4. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Najstarija studentska zadruga "Akter" ponudila novu vrstu usluga

Vešto posredovanje u zapošljavanju

NIŠ - Posle Beograda, Novog Sada i Kraljeva, grupa "Trenkvalder" iz Beča predstavila je u Nišu Studentsko-omladinsku zadrugu "Akter" kao svog posrednika i predstavnika za jugoistočnu Srbiju. Na osnovu juče potpisanog ugovora, zajedno sa ovom bečkom firmom, "Akter" će proširiti svoju delatnost, pa će, pored redovnih posredovanja u privremenim i povremenim zadrugarskim poslovima, za srednjoškolce i studente ubuduće, uz veliku bazu kadrovskih podataka, posredovati u zapošljavanju i vršiti selekciju kadrova potrebnih domaćim i inostranim firmama koje posluju u Srbiji.

Direktor "Aktera" Dragan Stojanović i direktor "Trenvaldera" za jugoistočnu Evropu Štefan Birc rekli su na konferenciji za novinare da će uz saradnju s Regionalnom privrednom komorom (RPK) i filijalom Nacionalne službe zapošljavanja omogućiti velikom broju ljudi svih profila stručnosti da lakše dođu do radnih mesta, a firmama i kompanijama da brže dođu do potrebnih kadrova, kako u Nišu i ovom delu Srbije, tako i u inostranstvu.

Reč je, naime, o posredovanju koje je vrlo prisutno u razvijenim zemljama gde mnoge firme i kompanije jednostavno naruče šta im treba i prepuste ovakvim agencijama da im nađu potrebne kadrove, od portira do inženjera i menadžera. Omladinska zadruga "Akter", sa najdužom zadrugarskom tradicijom u gradu, formiraće vrlo bogatu bazu kadrovskih podataka, a za koju svoje biografije građani koji traže posao mogu dostavljati i lično i samoinicijativno.

M. D.


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

Trodnevna narodna svetkovina u Knjaževcu
Izborna komisija odbacila predlog za opoziv Radmile Gerov
Zbog štrajka, haotična situacija u hanskom "Vodovodu"
Najstarija studentska zadruga "Akter" ponudila novu vrstu usluga
   


     


FastCounter by LinkExchange