GLAS JAVNOSTI      

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 26. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Vojislav Koštunica danas u Londonu kod britanskog premijera

S Blerom za spas Kosmeta

Samardžić: Koštunica će predočiti predlog o suštinskoj autonomiji. Janjić: Nije sve izgubljeno, a mi se moramo predstaviti kao ozbiljan partner u pregovorima

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica danas će otputovati u dvodnevnu radnu posetu Velikoj Britaniji. Planirano je da se Koštunica sastane sa britanskim premijerom Tonijem Blerom i ministrom za Evropu Džefrijem Hunom..


Eskplozija u Antaliji (Turska)

Troje poginulo

ISTAMBUL - Tri osobe su poginule, a 25 je povređeno u eksploziji koja se juče dogodila u poznatom turskom letovalištu Antalija prenosi Tanjug. Eksplozija se dogodila nedaleko od vodopada, u Manavgatu, delu grada popularnom među turistima. Prve procene ukazuju da je do nesreće došlo usled eksplozije kanistera sa gorivom.
Snage bezbednosti upućene su na mesto nesreće, a policija radi na utvrđivanju identiteta žrtava, prenela je agencija AP.

 


U Valjevu se obesio vojnik

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane saopštilo je da je beživotno telo vojnika Marka Dejovića (22) pronađeno jutros u 6.45 časova obešeno o vojnički kaiš između drugog i trećeg sprata u objektu za smeštaj vojnika u kasarni "Žikica Jovanović Španac" u Valjevu, prenosi Tanjug.

- Dejović je bio na dužnosti dežurnog i oko 5 sati ispratio je pripadnike jedinice na zadatak. Pretpostavlja se da je samoubistvo vešanjem izvršio u periodu između 5 i 6.45 sati - navodi se..


Radomir Antić kandidat za selektora novog nacionalnog tima

Srbija ne sme da se savija

Srbin ne trpi dominaciju, a kada se priča o jednoj ekipi, mora da se ima na umu koga ona predstavlja

Argentina je razbila plavu zvečku, a i nije joj bilo previše teško jer su se sa odavno naprslom igračkom u ludoj kući svi igrali. Nego, šta dalje? Obrukali smo se pred celim svetom na Mondijalu i valjda je dobar znak što mladi predsednik FS Srbije Zvezdan Terzić preuzima odgovornost i želi...


Goran Živkov, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Srbija neće uvoziti pšenicu

Cilj je da ne povećavamo površine pod pšenicom, nego da povećamo prinos. Seljaci koji su je godinama gajili treba da ulažu u drugu kulturu

BEOGRAD- Da li je je Srbija jedina država koja pšenicu tretira kao običan, a ne strateški proizvod, hoće li građani zbog uvoza žita morati na jesen da plaćaju skuplji hleb, Glas je pitao Gorana Živkova, novog ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Pre dva dana on je ..


Renomirani italijanski skulptor Nuncio ponovo u Beogradu

Duh se uspava, ali ne umire

Pouka je sledeća: ma koliko se duh na neki način dovodi u pitanje ili skoro ubija, on nikada ne umire

Uz poslovičnu srpsku nespretnost, o čemu je Glas juče pisao, u Beogradu je, u Muzeju savremene umetnosti, otvorena izložba Stefana di Nuncija. Reč je o postavci koja, na neki način, rekapitulira poslednjih desetak godina rada ovog renomiranog skulptora..