GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 26. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Neminovna koalicija u Medveđi

MEDVEĐA: Nakon lokalnih izbora, održanih 4. juna, u Medveđi je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine. Za predsednika Skupštine ponovo je izabran Dragan Anđelković, odbornik Grupe građana "Za Gornju Jablanicu", koja je na lokalnim izborima održanim 4. juna osvojila 12 od 35 odborničkih mandata.

Nakon polaganja zakletve, odbornici Skupštine opštine, započeli su konstitutivnu sednicu na kojoj su izabrani organi rukovođenja. Nakon tajnog glasanja, za predsednika Skupštine ponovo je izabran Dragan Anđelković, pedijatar u Domu zdravlja u ovom mestu, koga je za ovu funkciju kandidovala grupa građana "Za Gornju Jablanicu".

Dragan Anđelković, predsednik SO Medveđa, kaže da iako je u lokalnom parlamentu 12 od 35 mandata osvojila GG "Za Gornju Jablanicu", zbog nedostatka odborničke većine biće neophodno formirati koaliciju koja će obezbediti stabilnu vlast u opštini.

- Grupa građana "Za Gornju Jablanicu" stvoriće neformalnu koaliciju sa strankama koje će nakon toga učestvovati u lokalnoj vlasti. Mi smo, mogu da kažem, već postigli dogovor sa Srpskim pokretom obnove, ali nam to ne obezbeđuje dovoljnu većinu, zbog čega se pregovara i sa ostalim predstavnicima političkih partija, ističe Anđelković.

Kao i u prethodnom mandatu, u lokalnoj vlasti u Medveđi, svoje predstavnike imaće i albanska Partija za demokratske promene Rize Halimija.
- Članovi Partije za demokratske promene, učestvovali su i u prethodnom mandatu u lokalnoj vlasti. Tada su imali više odbornika, a sada će u zavisnosti od broja osvojenih odborničkih mandata zadržati i zauzeti odgovarajući broj mesta u lokalnoj vlasti, objašnjava Anđelković.

Snežana Radojević, predsednik Opštinske izborne komisije, podnela je izveštaj o proteklim izborima i ponovila da je "zbog uzurpiranja izbornog materijala" protiv Dejana Rajičića i LJiljane Berić, visokih funkcionera Nove Srbije, kao i Gorana Perovića člana Nove Srbije iz ovog mesta, komisija podnela krivične prijave.
Konstitutivnu sednicu Skupštine opštine Medveđa pratio je i Martin Bruks, koordinator Oebsa.

M.Z.


vesti po rubrikama

^politika

Referendum o poverenju Ugljaninu u Novom Pazaru - drugi put
Neminovna koalicija u Medveđi
Vojislav Koštunica danas u Londonu kod britanskog premijera
Dinkić: Do Mladića uz pomoć EU i Amerike
 


     


FastCounter by LinkExchange