GLAS JAVNOSTI      

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota 24. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Crna Gora neće menjati poreze na kuće stranih državljana

Porezi isti za građane iz Srbije

Stope poreza ne zavise od državljanstva već od nekretnine i ostaće isti za sve vlasnike, tvrde u Ministarstvu finansija CG. Prema propisima iz 2001. godine, stope određuju opštine, a visina zavise od namene nekretnine

Nikakvih izmena u poreskoj politici Crne Gore prema vlasnicima nekretnina neće biti, tako da ni vlasnici iz Srbije nemaju razloga da brinu da će plaćati dodatni porez na ..


INTERVJU- Nebojša Čović predsednik SDP, o sudbini Kosmeta, izborima, Koštunici...

Država je važnija od političkih dilova

Iskreno, verujem da konačni status Kosmeta neće biti nezavisnost. Zakasnela srpska platforma

Nebojša Čović, predsednik SDP-a i bivši čelnik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, u intervjuu za Glas kaže da je jasno da će konačni status Kosmeta biti određen odlukom Saveta bezbednosti UN jer nije moguće postići dogovor pregovorima Beograda i Prištine. Budući da je..


Vlast već kalkuliše ko će u nove srpske ambasadore

Smajlovićeva ide u Vašington?

Vladeta Janković planiran za ambasadora u Londonu. Vladimir Božović i Aleksandar Popović kandidati za Moskvu

BEOGRAD - Nezavisnost je Srbiju zatekla potpuno nespremnu, pa će dvadeset ambasada i konzulata kojima su sedeli crnogorski kadrovi pričekati još mesec do mesec i po..


Vladan Batić i Predrag Đorđević otkrili nove detalje o parama iznetim na Kipar

Tajkuni krivi za nestanak miliona dolara

Batić je najavio da će podneti krivičnu tužbu Specijalnom tužilaštvu za rganizovani kriminal protiv Dinkića i još nekih ljudi, a da će za svedoke saradnike predložiti Miroslava Miškovića, Milana Beka i Borku Vučić

BEOGRAD - Bivši ministar pravde Vladan Batić i Predrag Đorđević, koji je na osnovu 12-godišnje istrage i obimne dokumentacije podneo krivičnu prijavu protiv ..


Polemika: Želimir Žilnik uoči retrospektive u Francuskoj kinoteci

Moji su filmovi u ritama

Pitajte direktora Kinoteke Zelenovića da li bi pronašao negativ mog filma "Sloboda i strip", koji čami u nekom udbaškom ili u arhivu Kinoteke, i da li bi za njim jurcao kao što je po Beču jurio "Karađorđa"

Posle Festivala srpskog filma u Parizu, oprečne informacije se kristališu, a retrospektiva filmova Želimira Žilnika, iako neki nisu imali adekvatne titlove, imala je..


Slavko Strugarević iz Vrnjačke Banje napravio najveći i najmanji opanak na svetu

Za srpskog opančara čuo i japanski car

Da bi mog "giganta" obuo, čovek mora da bude visok 20 metara, a težak tonu. Koža od kučića je najbolja, ali niko neće kučiće da dere

Svakog časa neko bane u obućarsku radnju i prodavnicu "Opanak" Slavka Strugarevića. On svakom nazove boga i ljubazno odgovara..


Dejan Milenković amnestiran posle godinu dana čekanja

Bagzi postao svedok saradnik

Odluku o dodeli statusa donelo je sudsko veće sudije Marka Kljajevića pošto je Milenković početkom ove nedelje dopunio svoj raniji iskaz i izneo nove detalje o počinjenim zločinima zemunskog klana. Bagzi će biti prvi svedok saradnik koji će svedočiti javno

BEOGRAD - Dejan Milenković Bagzi (36) dobio je status svedoka saradnika u postupku koji se pred Specijalnim sudom vodi protiv optuženih za ubistvo..


Uhapšen bivši premijer Republike Srpske

BANJALUKA - Bivši premijer Republike Srpske Gojko Kličković uhapšen je preksinoć u Beogradu na osnovu poternice Republike Srpske i određen mu je ekstradicioni pritvor, saznaje Fonet. Kličković se nalazi u bekstvu od 1998. godine pošto je uz kauciju pušten iz zatvora...