GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 23. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Skandalozna izjava ministra za kapitalne investicije u Sečnju

Velja stopira policijske istrage!

SEČANJ - Ministar za kapitalne investicije i predsednik Nove Srbije Velimir Ilić obećao je Sečanjcima da policija više neće proveravati da li je bilo nepravilnosti prilikom dodeljivanja kuća meštanima ove srednjobanatske opštine koji su bez krova nad glavom ostali posle prošlogodišnjih katastrofalnih poplava!

- Vlada Republike Srbije jednoglasno je odlučila da su svi meštani Jaše Tomića, koji su dobili kuću ili stan, jedini vlasnici tih objekata, a obustavljene su i sve policijske provere oko spornih upisa članova porodica - izjavio je Ilić, prilikom konstituisanja Opštinskog odbora Nove Srbije u Sečnju.

- Dosta je politike, obećanja i praznih priča, Nova Srbija je stranka čestitih i poštenih ljudi i osnivanjem opštinskog odbora u Sečnju želimo da jednim ozbiljnim radom ostvarimo dobar rezultat i pomognemo svim građanima u opštini. Model obnove sela koji smo primenili u Jaši Tomiću trebalo bi da se primeni na teritoriji cele Vojvodine. Važno je obezbediti ljudima dugoročne i povoljne kredite, a svakako da država treba da pomogne i pri izradi infrastrukture, zato što samo tako Vojvodinu možemo dovesti u red - poručio je Ilić.

Republički ministar, inače, u opštini Sečanj obreo se baš u trenutku kada traju policijske kontrole kojima se proverava legalnost procedure pri gradnji i popravkama oštećenih kuća. Nezvanično se pominje da su među mogućim razlozima pokretanja te akcije uočeni propusti prilikom evidentiranja "stvarnih" meštana Jaše Tomića. Spekuliše se, takođe, da je u ovom mestu posle poplava sagrađeno više od 40 vikend kuća na osnovu prijava vlasnika, iako njihovi stambeni objekti za vreme elementarnih nepogoda nisu bili ni porušeni.

SUP Zrenjanin, ne navodeći detalje, saopštio je da je malverzacija bilo u Jaši Tomiću, ali i u Međi, i da je otkriven 21 slučaj lažnog prijavljivanja štete u ukupnom iznosu od 15.480.957 dinara. U Jaši Tomiću 18 osoba je osumnjičeno da je počinilo krivično delo prevare lažnim prikazivanjem činjenice o broju članova domaćinstva, oštetivši na taj način republički budžet za više od 12 miliona dinara.

K. S.


vesti po rubrikama

^društvo i ekonomija

Trgovinski sud iz Beograda raskinuo ugovor sa "Jakom 80" o prodaji "Jugoremedije"
Delta ulaže 67 miliona u Crnu Goru
Inspekcija najavila rigoroznu kontrolu objekata koji pripremaju i prodaju hranu
Skandalozna izjava ministra za kapitalne investicije u Sečnju
Marković traži da Skupština određuje plate svojih zaposlenih
UPISNA GROZNICA: Osmaci polažu prijemni, studenti još danas predaju dokumenta
Profesori budućim studentima predstavljali Šumarski fakultet
Kredita sve više i pored oštrijih mera Narodne banke
Građevinari "umiru" bez Beške