GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 18. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Predsednik FS SCG Tomislav Karadžić i Savo Milošević svesni debakla "plavih"

Istina je da smo najgori

Karadžić: Nemam nameru da sada analiziram ukupno stanje jer ćemo to dati 28. jula na Skupštini, kada će doći i do razduživanja Saveza

BILERBEK - Najgori smo na Mondijalu. To više niko ne pokušava da sakrije. A, o tome zašto smo najgori pričaće se po povratku u otadžbinu, valjda kada se glave ohlade. Reprezentaciji SCG preostalo je da u sredu protiv Obale Slonovače na stadionu u Minhenu popravi utisak. Da zakorači u nemoguću misiju...

- Nemam nameru da sada analiziram ukupno stanje jer ćemo to dati 28. jula na Skupštini, kada će doći i do razduživanja Saveza. Imali smo maksimalno poverenje i nismo se mešali u posao selektora. Imali smo dosta pehova, bili u specijalnom šeširu prilikom žreba, ali, naravno, da kao predsednik Saveza nisam mogao da kažem da nemamo bilo kakve šanse. Ipak se desilo to da je realnost neumoljiva - rekao je predsednik FS SCG Tomislav Karadžić, koji je nekoliko puta ponovio da ne želi da beži od odgovornosti: - Deo sam tima koji je učestvovao kada smo se kvalifikovali, a sada osećam i deo neuspeha. Ne bi bilo fer da ove momke stavimo na stub srama, da kažemo da oni ne znaju da igraju fudbal jer oni treba da nas predstavljaju i u budućnosti.

NAĐ I LJUBOJA POVREĐENI

Jučerašnji popodnevni trening propustili su Albert Nađ i Danijel Ljuboja. Obojca su lakše povređena, Nađ ima problema sa zglobom a Ljuboja sa primicačem. Ipak u taboru "plavih" veruju da će oni biti spremni za meč sa Obalom Slonovače. Takođe juče ni Dušan Basta i Ivica Dragutinović nisu bili u standardnom trenažnom procesu. Njih dvojica su odvojeno radili sa kondicionim trenerom ali će moći da se stave na raspolaganje selektoru.

Kapitenu Savi Miloševiću bilo je prilično teško da govori o situaciji u "plavom" taboru jer, bio je iskren;
- Obala Slonovače je izuzetno jaka ekipa. Mada, u situaciji u kojoj smo mi, za nas bi svaki protivnik od trideset jednog koliko pored nas učestvuje na turniru u ovom momentu bio jak, s obzirom na stanje i situaciju posle ovog poraza. Nadam se da ćemo uspeti da svoje redove skupimo i da se skoncentrišemo na ovu utakmicu koliko je to moguće. Jer, situacija je takva da u ovoj utakmici nemamo šta da dobijemo, a imamo puno toga da izgubimo. Došao je neraspoložen, a otišao deprimiran. Milošević je smatrao da se novinari i dalje suviše bave nefudbalskim pitanjima.

- Ako treba ja ću svaki dan ovde da budem. Da li zaista mislite da je nekome bilo zanimljivo da u subotu dođe na konferenciju. Konkretno ću da odgovorim da analiza urađenog nije moj posao, a kao kapiten prihvatam najveći deo odgovornosti. Mislim da je bolje da smo ovde pričali o fudbalu i o onome što se dešavalo na utakmicama. Ispostavilo se da su igrači bili u pravu, a da su se u novinama pojavile lažne informacije. Odgovarao sam na vaša pitanja sat i po posle utakmice, a španske novinare odbio sam u karijeri milion puta, mnogo više nego vas. I mogu da vam garantujem da sam vas mnogo više ispoštovao nego njih. I uvek doživite da od svojih dobijete kritiku - otišao je Milošević povređen pitanjem da li bi isti stav imao i prema španskim medijima.

Reprezentativcima SCG, koji nisu jedini krivci za debakl na SP jer i Kadiz bi nešto pokazao protiv Barselone, preostaje da se saberu i ako nemaju ničiju pomoć pokušaju sami da izađu na kraj sa Obalom Slonovače.

FEŠTA U BILERBEKU ZA OPROŠTAJ OD MONDIJALA

Reprezentativci SCG bili su juče gosti lokalne gradske uprave povodom "Dana SCG u Bilerbeku".
U centru ovog lepog gradića domaćini su organizovali pravu feštu. Pekle su se kobasice, točilo pivo, deca su imala priliku da im računar izmeri brzinu kojom šutiraju loptu, devojčice su oprobale velike ljuljaške. Celodnevnom provodu ton su dale i dve muzičke grupe (naša i nemačka), a priređen je i kulturno-umetnički program. Pored Nemaca "Danu SCG" prisustvovali su i naši sunarodnici, koji su se prosto utrkivali da dođu do nekog autograma od naših igrača, koji su se kratko zadržali na trgu.

DEJO: ŠEST KOMADA DELIMO PO POLA

Večera koju je u subotu uveče vlasnik hotela Vajsenburg, u kojem je smeštena naša reprezentacija, organizovao za novinare u saradnji sa predsednikom FS SCG Tomislavom Karadžićem, protekla je u analizi neuspeha na SP, ali i prijatnom razgovoru sa predsednikom FS Crne Gore Dejanom Savićevićem.
- Šest golova protiv Argentine delimo proporcionalno. Ma, šalim se, delimo po pola - rekao je Savićević, koji je takođe istakao da je još uvek rano za utakmicu između Srbije i Crne Gore: - Ali, naravno da ćemo je odigrati. Ipak smo mi zajedno i nema razloga da ne nastavimo dobru saradnju.

ODLAZAK KOROMANA, KEŽMANA I VIDIĆA ŠTEDI KASU FS SCG

Napuštanje kampa Ognjena Koromana, Mateje Kežmana i Nemanje Vidića predsednik FS SCG Tomislav Karadžić obrazložio je time da im je on preporučio da odu.
- Jedini razlog za njihov odlazak je to što sam smatrao da ovde više nemamo šta da tražimo razultatski i prema tome smanjujemo ekspediciju i smanjujemo troškove. Nije tu bilo nikakvih zahteva. Mislim da je jedino Kežman tražio da ide zbog obaveza. Tu je ekspedicija od 47 ljudi i rekao sam da mogu da se vrate oni koji nisu potrebni. Pored igrača vratiće se još četiri-pet ljudi, selektor Okuka, direktor Filipović, Velja Pivić, jedan od komesara, nemaju potrebe da budu tu dalje i da pravimo troškove. Nije neki veliki novac, ali se radi o nešto više od 10.000 evra - rekao je Karadžić.


vesti po rubrikama

^sport

Predsednik FS SCG Tomislav Karadžić i Savo Milošević svesni debakla "plavih"
Ratomir Dujković jedini naš čovek koji se nije obrukao na SP
Japan i Hrvatska odigrali utakmicu bez golova i dodatno zamrsili situaciju u Grupi H
"Karioke" i protiv Australije odigrale bledo ali opet pobedile
U praznom Pioniru "crno-beli" slavili u finalu plej-ofa