GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 17. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Najnovija HP tehnologija uštedeće korisnicima milione

HP Blade System C

Svi oni koji danas koriste usluge firmi koje čuvajupodatke, sa ovom tehnologijom mogu da izgrade sopstvene centre za skladištenje podataka

HP je danas lansirao novu Blade tehnologiju koja korisnicima može da uštedi milione dolara na izgradnji sopstvenih centara za čuvanje podataka.

Nakon tri godine proizvedene u razvoja, HP BladeSystem c-klase nadmašuje konkurenciju svojim inovacijama po pitanju virtualizacije, snage, hlađenja i pogodnostima upravljanja sistemom koji mogu da smanje operativne i kapitalne troškove za 46 odsto kod implementacije tipičnog centra za čuvanje podataka.
Novi HP BladeSystem omogućava korisnicima da samo prvi put povežu sve IT resursa,a da ih kasnije samo adaptiraju novonastalim potrebama - u hodu. Za IT stručnjake to znači dinamično prilagođavanje napajanja i hlađenja kako bi se smanjila potrošnja energije i desetostruko povećala produktivnost u administraciji sistema.

HP BladeSystem c-Class je, takođe, modularan jer omogućava da svako poslovanje, bez obzira na veličinu, bude započeto sa HP ProLiant i Integrity serverima, HP StorageNJorks skladištem kao i Blade klijentima, a zatim se mogu dodati aplikacije i proizvodi drugih proizvođača kako bi se, po potrebi, proširili centri za čuvanje podataka. Zahvaljujući novom dizajnu prosečni centar za čuvanje podataka u periodu od tri godine može da realizuje uštedu od 41 odsto kod "prve" nabavke opreme, 60 odsto na troškovima prostora Centra za čuvanje podataka i 96 procenata na vremenu utrošenom za inicijalno postavljanje sistema.

Tehnologija HP Blade sistema c-klase je ključni deo ponude HP adaptibilne infrastrukture koja pomaže korisnicima da se na jednostavan način prebace na automatizovana i brza računarska okruženja, koja smanjuju troškove IT operacija i pružaju veći kvalitet usluge.

"Portfolio HP BladeSystem c-Class tehnologije u skladu sa, već poznatim, najboljim tehnologijama u kompaniji HP - počev od HP NonStop servera do HP štampača - i objedinjuje ih kako bi se u osnovi poboljšao način na koji naši korisnici biraju, razvijaju, upravljaju i koriste svoje računarske resurse", rekla je En Livermor, izvršni potpredsednik Technology Solutions Group u HP-u. "Implementacijom jednostavnog dizajna koji je odmah spreman za rad, korisnici drastično smanjuju najveće IT troškove i barijere koje su česte u današnjim prenatrpanim centrima za čuvanje podataka."
Nova Blade arhitektura vodi nas u budućnost korišćenja računara u poslovanju

Razmatrajući pristup najvećim izazovima današnjice, kada je u pitanju centar za čuvanje podataka, HP je usmerio tehnologiju HP BladeSystem na inovacije u tri ključne oblasti: virtuelizaciju, napajanje i hlađenje i na upravljanje sistemom.
Arhitektura HP virtuelnog povezivanja rešava kompleksnost umrežavanja tako što omogućava korisnicima da se povežu samo jednom. Po prvi put, administratori servera mogu da upravljaju resursima u hodu, preko virtuelnih veza Ethernet i Fibre Channel, i tako uštede sate ili dane administrativnog čekanja.

Virtuelizacija ide u paru sa najbržim protokom midplane-a i protokom od 5 terabita po sekundi. Ova kombinacija obezbeđuje dugogodišnju upotrebu servera i u najzahtevnijim okruženjima i za podršku pri povezivanju sa različitim mrežama.
Dodatno, HP BladeSystem c-Class i StorageNJorks Storage Area Networks (SAN) pojednostavljuju IT konsolidovanje tako što integrišu iterfejs server na skladište. Novi svičevi HP BladeSystem 4Gb/s Fibre Channel SAN i prvi redundantni, ugrađeni 4Gb/s Fibre Channel HBA smanjuju troškove za povezivanje SAN tehnologije na HP BladeSystem za više od 40 odsto, istovremeno obezbeđujući veoma raspoloživu, redundantnu vezu sa postojećim SAN rešenjem. Svičevi takođe smanjuju broj kablova potrebnih za Fibre Channel i do 60 odsto.

Kompanija HP poznata je po svojoj inicijativi za rad računara uz efikasnu potrošnju energije. HP Thermal Logic tehnologije primenjuju kontrolu toplote da bi gustu naslaganost servera pretvorile u prednost kod napajanja i hlađenja, a da se pritom ne smanje performanse sistema. Po prvi put korisnici mogu da minimiziraju utrošak energije i uticaj na okolinu, a da obezbede raspoloživost aplikacija sa kontrolom efikasnosti na nivou komponenti, rackova i polica.
U odnosu na to, neverovatno efikasan HP Active Cool Fan, sistem za hlađenje, smanjuje protok vazduha na serveru za 30 odsto, a potrošnju energije za čak 50 odsto u poređenju sa tradicionalnim sistemom za hlađenje. Dodatno, arhitektura c-klase omogućava uštedu potrošnje struje do 40 odsto i više, u odnosu na servere koji u rackovima.

HP Insight Control Management desetostruko poboljšava odnos između uređaja i administratora na 200:1, tako što integriše vodeće HP alate za upravljanje sistemom sa HP BladeSystem infrastrukturom. Ova kombinacija objedinjuje i automatizuje upravljanje fizičkim i virtuelnim serverima, skladištima, mrežama, napajanjem i hlađenjem pomoću samo jedne konzole.
Novi HP Onboard administrator otvara put ka unapređenju upravljanja sistemima, koji integriše korisničke tehnologije iz HP grupa za grafiku i štampu. Ova pogodnost donosi neverovatnu jednostavnost u upravljanju sistemom tako što koristi reči i grafike, pa korisnici različitih potreba mogu lako da postave, kontrolišu, nadgledaju, rešavaju probleme i popravljaju infrastrukturu c-klase - sve kroz ugrađene module preko veb pregledača i interaktivnog LCD prozora veličine dva inča koji prednjači na tržištu.

"Bankarska industrija zahteva od nas da vodimo računa o napravljenim troškovima, a da ipak ostanemo konkurentni sa svojim uslugama," rekao je Tim Majers , potpredsednik grupe, Enterprise Technology Infrastructure, SunTrust Bank. "Implementacija HP BladeSystem serverskih modula u naš Centar za čuvanje podataka nam je omogućila da povećamo sopstvenu vrednost, tako što pametnije usmeravamo konsolidaciju, upravljamo troškovima i maksimalno povećavamo performanse. SunTrust je realizovao značajan broj konsolidacija servera, uštedu u troškovima i odlične performanse korišćenjem tehnologije BladeSystem p-klase, a mi radimo na daljem razvijanju nove c-Class arhitekture."

HP BladeSystem Solution Builder program povezuje na stotine nezavisnih proizvođača softvera i hardvera, sistemske integratore i prodavce, kako bi razvio i ponudio obiman skup vrednih rešenja korisnicima širom sveta.

Neki od partnera koji se bave aplikacijama i hardverom i koji su uključeni u lansiranje arhitekture c-klase sadrže: AMD, Blade NetWork Technologies, Brocade, Cisco Systems, Citrix, Emulex, Intel, Mellanox, Microsoft, Novell, Oracle, PolyServe, QLogic, Red Hat, SAP, VMWare and Voltaire.
Novi c-Class serverski moduli sadrže HP ProLiant BL460c i BL480c. BL480c je prvi Blade server ove vrste, koji ima karakteristike HP ProLiant DL380, najprodavanijeg severa na svetu, sa podrškom za ogroman broj različitih aplikacija na modulima. BL460c i BL480c imaju dva puta veću memoriju, diskove koji se direktno uključuju i U/I mogućnost za proširivanje u odnosu na IBM HS20 Blade.


vesti po rubrikama

^tehnologij@

Najnovija HP tehnologija uštedeće korisnicima milione
Da li će novi Zakon konačno zadati smrtonosni udarac pirateriji?
Postavljen novi direktor Samsung Electronics Austrija
 


     


FastCounter by LinkExchange