GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 17. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Meštani sela u opštini Medveđa pozivaju braću iz Andrijevice

Kuće za Srbe iz Crne Gore

MEDVEĐA - Meštani Marovca, Stare Banje i drugih planinskih sela u opštini Medveđa, a čiji su preci poreklom iz Crne Gore, odlučili su da upute poziv domaćinstvima iz Seoca kod Andrijevice koja su najavila da posle referenduma žele da se kolektivno isele iz Crne Gore u Srbiju da se presele u Gornju Jablanicu.

- U našom selima je na desetine napuštenih kuća i imanja koja smo spremni da i besplatno ustupimo domaćinstvima iz Seoca dok se ponovo ne zakuće ovde u Srbiji. Jer, sela u Gornjoj Jablanici, na granici prema Kosovu su nam opustela i u njima odavno nema plača novorođenčadi, svatova i dima sa mnogih ognjišta - kaže za Glas Živko Doderović, koji napominje da je spreman da nekome iz Crne Gore na korišćenje ustupi svoje imanje od tridesetak hektara u Marovcu.

Ovu inicijativu zdušno podržava i neurohirurg iz Niša dr Milorad Babić, koji ima kuću i napušteno porodično imanje od više desetina hektara u Staroj Banji. LJudi iz više gornjojablaničkih sela u opštini Medveđa dogovaraju se da već naredne sedmice i zvanično pozovu predsednika Mesne zajednice "Seoce" Branislava Otaševića da ih poseti kako bi razgovarali o mogućnostima i uslovima kolektivnog preseljenja.

M. Doderović


vesti po rubrikama

^vesti

Meštani sela u opštini Medveđa pozivaju braću iz Andrijevice
LONDON : Kraljica Elizabeta II proslavila 80. rođendan
HERCEG NOVI : Tunel prokopali pogrešno