GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota 17. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Neki moćnici eksdržave SCG i dalje razvlače državnu imovinu

"Nestale" dve vile u Užičkoj 23

Nezakonito prodate dve službene vile u elitnom beogradskom naselju, koje su se 2003. zvanično vodile kao državna imovina, a novac položen u Privrednu banku. Radnicima u Palati federacije zaprećeno da - ćute

BEOGRAD - Da u državnoj zajednici SCG i dalje ima moćnika koji još "drmaju" i razračunavaju se s onima koji nisu iz njihovog "kruga", pokazuju i naši bezuspešni pokušaji da dođemo do zvaničnih informacija u vezi sa nezvaničnim optužbama o otimanju stanova i vila, koje se šapatom pronose među zaposlenima.

Onima koji još dolaze na posao u Palatu federacije zaprećeno je pre nekoliko dana da ne smeju da kontaktiraju s medijima, da to ne pokušavaju da učine ni tajno, jer im se prisluškuju telefoni. O svojim saznanjima u vezi novca, kadrova, imovine i svega ostalog - moraju da ćute. Verovatno da neko na taj način pokušava da zataška nezakonite i kriminalne poslove u vezi sa stanovima i vilama i da taj "posao" još nije "priveden kraju".

Zbog čega sumnjamo?
Uprkos rigoroznoj zabrani, Glas je došao do informacije da su dve prostrane vile u Užičkoj 23 nezakonito prodate. Do 2003 vodile su se kao službeni objekti u vlasništvu SCG, a zatim su, na neki volšeban način, promenile i namenu i vlasnika, naravno nezakonito. Novac od prodaje vila završio je na računu u Privrednoj banci u Beogradu, ali ne znamo na čije ime. Kao glavni akter te neverovatne transakcije pominje se direktor Službe zajedničkih poslova u Savetu ministara Milenko Ostojić.

Izvori Glasa kažu da su za transakciju saznali u samom vrhu Privredne banke, ali im je svojevremeno bilo zaprećeno da o tome moraju ćute. Sada su progovorili, doduše ponovo nezvanično, zbog sumnje da bi Ostojić mogao da podigne novac i da bez ikakvih posledica ode za Crnu Goru, gde je od nedavno postao člana DPS-a. U zabranjenoj prodaji pomenutih službenih vila pomogla mu je visoka službenica zadužena za imovinu državne zajednice, a ona je uhlebljenje već našla u nekom republičkom organu.

Glas juče nije uspeo da proveri ove informacije. U više navrata pokušavali smo da dođemo i do Ostojića, koji je juče, "možda i s novcem od prodatih vila", trebalo da otputuje za Podgoricu. Oko 13.30 sekretarica nam je rekla da je on na sastanku i da će nam se javiti čim se završi, što se nije dogodilo.

Zanimljivo je da je direktor Privredne banke u ponedeljak podneo ostavku, ali se to krilo od javnosti. Slučajno ili ne, Vesa Matić, šef Kluba poslanika, gde su funkcioneri jeli i pili takoreći za džabe, dobio je iz saveznog kontingenta ukupno tri stana i tri stambena kredita.

Naši izvori navode i da je crnogorski kadar Slobodan Kovačević, direktor Službe za organizaciju saveznih organa, koji živi u luksuznoj zgradi tih organa, a koja prelazi u vlasništvo Srbije, u Ulci Vojislava Ilića, ovih dana javno pretio kako će iz inata svojim ljudima podeliti ključeve slobodnih stanova. Drugi jedan moćnik, sestrić Vukašina Maraša, predsednika "čuvene" stambene komisije SCG, (propao im pokušaj da pred referendum u Crnoj Gori "svojima" podele stanove u Beogradu) javno se hvali da je od rođaka dobio službeni stan.
Takvih moćnika koji ovih dana prete i razračunavaju se sa radnicima koji su ostali da čekaju rešenje svog radno-pravnog statusa, niko ne staje na kraj.

M. D.


vesti po rubrikama

^tema

Rasim LJajić, lider Sandžačke demokratske partije i bivši ministar
Sindikat državne zajednice traži zaštitu Ustavnog suda Srbije zbog diskriminacije
Neki moćnici eksdržave SCG i dalje razvlače državnu imovinu
GLUVO DOBA : MIROSLAV TOHOLJ
 
 


     


FastCounter by LinkExchange