GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota 17. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


"Plavi" nisu imali vajde ni od bodrenja brojnih političara

Ni sam Tadić nije bio od pomoći

Na tribinama stadiona u Gelzenkirhenu bili su juče Boris Tadić, Dragan Šutanovac, Dragan Đilas, Aleksandar Vlahović, Rasim LJajić...

BEOGRAD - U Gelzenkirhen su se juče sjatili srpski političari, kako bi i oni pripomogli "plavima" da prežive "grupu smrti", ali i videli na delu te čuvene "gaučose". Džaba! Ni bog ne bi pomogao juče "plavima ", a kamoli Tadić, Đilas, Vlahović, LJajić... Doduše, imali su šta i da vide - tango je juče bio savršen.

Bodrio je uzalud Kežmana, Miloševića, Koromana i drugove iz lože prvi čovek Srbije Boris Tadić. Istina je da on, kao svaki predsednik države, ima pravo da o trošku FIFA boravi na prvenstvu i uz to povede devetočlanu delegaciju. Međutim, čelnik Srbije rad je bio da se bar malo vrati u dane kada je bio samo obični navijač, da oseti tu slast kada te povuče masa. Al' mu to, za malo, ne pođe za rukom.

- Predsednik je juče ujutro čarter letom, zajedno sa našim navijačima, odleteo u Gelzenkirhen. Sa njima se i vraća posle utakmice. Sam je platio svoju kartu. Ipak, nije mogao da sedi među plavim navijačima na tribinama, iako je to mnogo želeo. Organizatori su jasno rekli da predsednici država moraju da sede u posebnim ložama, što je predsednik i ispoštovao - rečeno je Glasu u kabinetu Borisa Tadića.

SRBIJA (NE) NAVIJA

Posao i (ne)zadovoljstvo juče je spojio Srđan Srećković, pomoćnik ministra turizma. Nadgledao je akciju "Srbija navija", organizovani ulazak desetak hiljada srpskih navijača, ali i verovatno se preznojavao gledajući borbu s Argentincima. Ovog puta izostao je ministar Bojan Dimitrijević, stigle ga obaveze. - Naš kamion koji obilazi sedam-osam gradova Nemačke tu je, promovišemo Srbiju, ali i zdušno za nju navijamo. Bilo bi dobro da na našu treću utakmicu dođe što više državnih funkcionera, kao što to čine političari ostalih zemalja. Bitna je podrška - ističe za Glas Srećković.

Biće da predsednik ne može da navija, a da blizu njega nije odani saradnik Dragan Đilas. U Atini 2004. zdušno su bodrili naše sportiste, koji su bili kudikamo bolji od fudbalera. Može biti da su sada mislili kako donose sreću. Da trojac bude kompletan tu je i potpredsednik demokrata Dragan Šutanovac. Tek ćemo videti da li će, do sada verni navijač "plavih", ostati i na duelu s Obalom Slonovače. Teško da je ikome sada do toga.

Kumovi i eksministri Aleksandar Vlahović i Goran Pitić već nekoliko dana su u Diseldorfu. Planirali su da ne napuste hotel sve dok kompletna reprezentacija ne spakuje kofere. Dva kuma, dolazeći u Nemačku, nisu mislila da im je plan previše kratkoročan.
- Navijao sam, zajedno s kumom, svim srcem u Lajpcigu, a dobro sam se spremio i za meč protiv Argentinaca. Ostaću i na trećoj utakmici, iako bih voleo da imam razloga da što duže boravim na Svetskom prvenstvu - rekao je za Glas Vlahović, čije navijanje takođe nije imalo vajde.

I biznismen i donedavno političar Zoran Drakulić smestio se u Diseldorfu i leti od stadiona do stadiona. Izgleda da su ovi naši fudbaleri mislili na "jadne" političare, koje premori ovo trčanje tamo-amo. Zato ih "šalju" u sredu kući.

Ne pomože ni što je Rasim LJajić doleteo u Gelzenkirhen da "nadgleda" stanje ljudskih prava na terenu. Ona nisu bila ugrožena. A ni generalnom inspektoru MUP-a Vladimiru Božoviću nije bilo do navijanja za ovakvu Srbiju i Crnu Goru.

J. Jevremović


vesti po rubrikama

^politika

Evropska unija najavila pomoć koja nije politički uslovljena
Dobri signali iz ustavnog pododbora
U pitanju izbor Dulićeve
"Plavi" nisu imali vajde ni od bodrenja brojnih političara
U RS ne odustaju od održavanja referenduma
 


     


FastCounter by LinkExchange