GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota 17. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


U pitanju izbor Dulićeve

BEOGRAD - Troje poslanika SPO-a u Skupštini Srbije neće glasati za izbor Ivane Dulić - Marković za mesto potpredsednika Vlade Srbije. Takvom odlukom SPO dovodi u pitanje nameru vlade da rekonstruiše kabinet i pred poslanike već u utorak izađe s predlogom o izboru Dulić-Markovićeve iz G17 plus na upražnjeno mesto potpredsednika Vlade Srbije.

Izvor Glasa tvrdi da SPO odbija da pruži Markovićevoj podršku, sve dok se ne dobiju garancije da će Vuk Drašković ostati na mestu ministra spoljnih poslova.

- U vladajućoj koaliciji nastupila je prava panika jer, bez ovo troje poslanika, Markovićeva ne može dobiti dovoljan broj glasova u Skupštini. Zbog toga je već počela trgovina, ponude nezavisnim poslanicima i nekima iz opozicionih stranaka da glasaju za Markovićevu - rekao nam je juče izvor Glasa. Na pitanje šta Koštuničini ljudi nude u zamenu za glasanje, naš sagovornik je samo rekao "u, mnogo".

Koštuničini provereni kadrovi ne znaju kako da u narednih tri dana reše ovaj problem, pa se Vlada našla na velikim mukama. Ako do utorka ne ugovore "posao", biće odložena sednica Skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da se odlučuje o izboru potpredsednika vlade.

M. D.


vesti po rubrikama

^politika

Evropska unija najavila pomoć koja nije politički uslovljena
Dobri signali iz ustavnog pododbora
U pitanju izbor Dulićeve
"Plavi" nisu imali vajde ni od bodrenja brojnih političara
U RS ne odustaju od održavanja referenduma
 


     


FastCounter by LinkExchange