GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota 17. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sumnjiva smrt Miloša Mitrovića (24), srpskog studenta u Moskvi

Ubijen jer je mnogo znao?

Svojim drugovima na Univerzitetu Lomonosov pominjao je neke računarske čipove o kojima ne sme da se zna i zbog toga je najverovatnije likvidiran

BEOGRAD - Miloš Mitrović (24), naš student koji je studirao matematiku na Univerzitetu Lomonosov, ubijen je jer je saznao o nekim tajnim projektima i računarskim čipovima, saznaje Glas. Iako zvanična verzija Miloševe smrti glasi da je on sam sebi oduzeo život, to je daleko od istine, a način na koji je Miloš ubijen krije se i istraga je gurnuta pod tepih zbog "viših" interesa.

- Zvanična verzija Miloševe smrti ne da je sumnjiva već u nju verovatno ne veruju ni oni zvaničnici ruske policije koji su takvo saopštenje izdali. Miloš je saznao nešto što niko nije smeo da zna. Svojim drugovima na Univerzitetu Lomonosov je pominjao neke računarske čipove o kojima ne sme da se zna i zbog toga je najverovatnije nastradao. Miloš je s roditeljima živeo u Moskvi i daleko od toga da su živeli bogato ili da su bili povezani s nekim opasnim ljudima. Ne može se reći ni da je Miloš odavao utisak bogatog mladića, pa da ga je neko ubio iz koristoljublja. Sve ukazuje na to da je ubijen zbog nečega što je saznao, a nije smelo da se zna. Ujutro je otišao na fakultet, kao što je i uobičajeno, a uveče je donet mrtav u kovčegu - kazao je naš izvor upućen u zbivanja o smrti Miloša Mitrovića.

Beživotno telo Miloša Mitrovića nađeno je ispred ulaza Univerziteta Lomonosov, gde je studirao kompjutersku matematiku. Moskovska policija je saopštila da je reč o samoubistvu, ali su na Miloševom telu pronađeni brojni prelomi nastali od udarca tupim predmetom, kao i povrede po licu i telu. Obdukcija tela Miloša Mitrovića obavljena je i u Moskvi i u Beogradu, a tek će rezultati obdukcije pokazati pravi uzrok smrti. I pored sumnji u nasilnu smrt našeg državljanina koji je živeo u Rusiji, naša ambasada u ovoj zemlji nije htela da daje dodatne informacije o tome kako je Mitrović umro, pravdajući se da je reč o porodičnoj stvari i da oni nisu pozvani da o tome govore.

Da podsetimo, Miloš Mitrović je četvrti naš državljanin koji je nastradao nasilnom smrću u Rusiji ove godine. U januaru je u Moskvi nađeno telo Dejana Prijovića iz Priboja, koji je u ruskom glavnom gradu radio kao taksista. NJegovo telo je nađeno izmasakrirano nožem u automobilu "audi A4", koji je vozio. U aprilu ove godine u Moskvi je ubijen Radiša Ćuković iz Kragujevca. Ćuković je nestao u decembru 2005. posle jedne proslave u firmi u kojoj je radio. NJegovo telo je nađeno u aprilu i pretpostavlja se da je prvo pretučen, da se onesvestio i smrzao, pošto na telu nisu pronađeni tragovi uboda nožem ili ulazne rane nanete vatrenim oružjem. Pre samo nekoliko dana dopremljeno je telo Ferenca Bogara iz Nove Crnje, kod Zrenjanina, koji je život izgubio u Rusiji. Iako su prve sumnje bile da je Bogar pao sa građevine i tako poginuo, neke njegove kolege svedoče da je Bogar opljačkan pa onda bačen sa zgrade, kako bi izgledalo da se radi o nesrećnom slučaju.

G. J.


vesti po rubrikama

^hronika

Džordž Bubalo, srpski biznismen iz Australije o borbi za oslobađanje Vasiljkovića
Suđenje za ratne zločine počinjene u Zvorniku u proleće 1992.
BIA prati i kretanje kriminalnih grupa na Kosmetu
Sumnjiva smrt Miloša Mitrovića (24), srpskog studenta u Moskvi
Medicinsku sestru tresnuo o štok vrata