GLAS JAVNOSTI      

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 16. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Na jugu centralne Srbije ponovo mitinzi nezadovoljstva Šiptara

Sad bi i jug da pripoje Kosovu!

Marko Nicović: Šiptarima treba novi prostor, zato će Srbija imati problem s pokušajem pripajanja juga Srbije Kosovu. Nenad Đurđević: To je alarmantno, ali ne i začuđujuće. Nebojša Čović: Ne nasedati na provokacije

BEOGRAD - Iako je od poslednjeg protesta Albanaca u Preševu prošlo tek oko dva meseca, na jugu Srbije ponovo se "zakuvava". Jučerašnji protesti, kojim se..


Milorad Ulemek Legija kaje se zbog odluke od pre dve godine

Nije trebalo da se predam

U mojoj odbrani ima mnogo više detalja, samo kad bi tužilac hteo malo da se potrudi, a ne da se bavi pričom da li sam te večeri izašao iz ..

BEOGRAD - U nastavku suđenja optuženima za ubistvo premijera Zorana Đinđića usvojen je predlog zamenika specijalnog tužioca Jovana Prijića da na ..


Vlada opozvala ambasadore

BEOGRAD - Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici donela rešenja o opozivu ambasadora i generalnih konzula.
Sa dužnosti su opozvani ambasadori pri Organizaciji UN u NJujorku Nebojša Kaluđerović, u Finskoj Igor Jovović, u Danskoj Vladimir Radulović, u Sloveniji Ranko Milović, u Poljskoj Ramiz Bašić, u Španiji Ivo Armenko i u Belgiji Milica Pejanović-Đurišić. Opozvani su i ambasadori u Velikoj Britaniji i Severnoj Irskoj Dragiša Burzan, u Argentini Ivan Saveljić, u Albaniji Marko Camaj, u Italiji Darko Uskoković, u Kanadi Perko Vukotić i ambasador pri Oebsu u Beču Vesko Garčević.
Takođe su opozvani generalni konzuli u Diseldorfu (Nemačka) Miodrag Vučinić, u Štutgartu (Nemačka) Slobodan Racković, u NJujorku (SAD) Frano LJuljđuraj, u Rijeci (Hrvatska) Dušan Mrdović, u Sidneju (Australija) Božidar Obradović, u Šangaju (Kina) LJubiša Perović i u Bariju (Italija) Željko Stamatović.


Selektor SCG obećao da će se potruditi da protiv Argentine obraduje narod (15 RTS 1)

Petković i deset Duljaja

PETKOVIĆ: Došli smo sa sloganom da ćemo se boriti i da se nećemo predati. Za oči svih onih koji su mislili da smo igrali defanzivno, krenućemo ofanzivnije

BILERBEK - Frka je. U svakom smislu. Danas na travi u Gelzenkirhenu sudbonosna je šansa da "plavi" pobede Argentinu, jednog od favorita za osvajanje Mondijala..


INTERVJU Predrag Jovanović, direktor Uprave za javne nabavke

Najviše se krade kroz anekse ugovora

Tenderi se šteluju i nameštaju utvrđivanjem i ponderisanjem kriterijuma Sledeći mehanizam je dogovor među ponuđačima

BEOGRAD - Prema najnovijem izveštaju o dodeli ugovora o javnim nabavkama, za 2005. godinu sklopljeno je ukupno 150.000 ugovora vrednosti od skoro milijardu i po evra, a direktor Uprave za Javne nabavke Predrag Jovanović kaže za Glas da su ..


Reditelj Milan Karadžić, uoči premijere predstave "Transilvanija" u BDP

Bajkovita krimi priča s Dunava

Zanimljiva i uzbudljiva crna komedija o tranziciji i onostranom svetu, ali i surova krimi priča kao metafora o nama i društvu u kome danas živimo

Poslednja premijera u ovoj sezoni, bar što se Beogradskog dramskog pozorišta tiče, biće sutra, na velikoj sceni. Reč je o "Transilvaniji" - debitantskom tekstu Dragana ..