GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 13. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Održano Svetsko prvenstvo u kuvanju jagnjećeg paprikaša u Melencima

Gurmanluk pomirio dinkićevce i radikale

Srdačno su se zdravili predstavnici SRS-a i G17 plus, stranke koja je samo dan ranije organizovala prikupljanje potpisa za zabranu delovanja radikala

MELENCI - Na Svetskom prvenstvu u kuvanju čobanskog paprikaša, održanom u nedelju u najvećem banatskom selu Melenci, dogodilo se ono što niko ni pomislio nije. Srdačno su se zdravili predstavnici SRS-a i G17 plus, stranke koja je samo dan ranije organizovala prikupljanje potpisa za zabranu delovanja radikala.

Predsednik Opštinskog odbora G17 plus Goran Kaurić, naime, pozdravio se sa lokalnim radikalima pred njihovim štandom, na kome se krčkao paprikaš. Izgleda da su bogata trpeza i razni gurmanluci uspeli da pomire ono za šta ministar finansija Mlađan Dinkić tvrdi da je nepomirljivo.

Kulinarsko prvenstvo, upriličeno na melenačku seosku slavu Duhove, u šumarku kraj Banje Rusande, ove godine okupilo je rekordan broj takmičara - čak njih 89 prijavilo se za nadmetanje u spravljanju ovčijeg paprikaša. Utisak je da je bilo i više publike nego ranijih godina, što znači da ni nastup naše reprezentacije na Svetskom fudbalskom prvenstvu, nije uspeo da odvoji Melenčane i njihove goste od užarenih kotlića iz kojih su dopirali raznovrsni mirisi.

Pošto je probao svaki predati uzorak, žiri, u sastavu Boško Kevrešan, inače šef kuhinje u beogradskom hotelu "Hajat", prošlogodišnja pobednica Zorica Tucakov i Stanko Nadrljanski, proglasio je pobednike. Za najbolji paprikaš izabran je onaj koji je spremila ekipa "Pantografa" iz Melenaca, sa glavnim kuvarom Duškom Berarom. Pobednicima je pripao besplatan vikend u hotelu "Omorika" na Tari.

Drugoplasirani je bio sindikat zrenjaninske firme "Vojvodinaput" i njihovoj ekipi je pripao televizor u boji, dok su treće mesto podelile kulinarski majstori melenačkog "Odže" i saobraćajne policije SUP-a Zrenjanin. Obe ekipe su nagrađene kosilicom za travu.

Oni koji već godinama učestvuju na melenačkom Svetskom prvenstvu u kuvanju čobanskog paprikaša vele da je recept za pripremanje ove vrste jela veoma jednostavan i da podrazumeva upotrebu samo vode, ovčijeg mesa, luka i soli. Za kvalitet su odlučujuće nijanse, na koje, međutim, mnogo toga utiče, pa tako nije svejedno da li se koristi meso jagnjeta ili stare ovce.

K. S.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Održano Svetsko prvenstvo u kuvanju jagnjećeg paprikaša u Melencima
Zrenjanin domaćin Kupa evropske bejzbol konfederacije
Potpisan ugovor za izgradnju regionalne deponije u Kikindi
Zbog lošeg vremena i svakodnevnih kiša
Za dva dana provalnici dva puta upali u najstariji hram
Novi Sad narednog vikenda domaćin atletskog Kupa Evrope
 


     


FastCounter by LinkExchange