GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 13. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nastavak frakcijskih sukoba u vrhu niških socijalista

Dole Vlasta, živeo Mile

NIŠ - Savet mladih SPS-a Niša optužio je aktuelnog čelnika Gradskog odbora stranke i gradskog menadžera dr Vlastimira Đokića da je pre nekoliko dana kupio stan u Beogradu, da je suvlasnik jednog privatnog fakulteta sa sedištem u glavnom gradu i da je mogući učesnik gradske afere "dva kofera", kojima su sa po 25.000 evra čašćeni najodgovorniji gradski čelnici za angažovanje beogradskih privatnih firmi na poslovima gradskog i prigradskog prevoza u Nišu "neposrednom pogodbom", a pre završetka javnog gradskog tendera za ovaj posao.

Komentarišući istovremeno sudbinu krivične prijave podnete protiv Đokića sa sumnjom da je raznim manipulacijama oštetio stranačko preduzeće "Znak" za više stotina hiljada dinara, portparol SPS dr Saša Živić rekao je da "ima informacije da se Đokić nije odazvao na dva poziva istražnog sudije i da će verovatno morati da ga privedu".

- Niko ne sme biti van zakona, a mi smatramo da nadležni državni organi moraju ozbiljno preispitati poreklo njegove imovine, čiji vlasnik postaje u poslednje vreme, kao i "priču o dva kofera" i njegovom mogućem učešću u tome jer je kao gradski menadžer bio neposredno bio uključen u rešavanje problema gradskog prevoza. U svakom slučaju, radi se o ličnosti koja moralno ne zaslužuje da bude na čelu SPS u Nišu - rekao je Živić na konferenciji za novinare.

ILIĆ PRIHVATIO KANDIDATURU

Profesor dr Mile Ilić potvrdio je za Glas da je prihvatio kandidaturu da bude kandidat "partijskog juga" za potpredsednika stranke ("odavno iz južne Srbije nije bilo čoveka u vrhu partije"), a da će se o kandidaturi za gradonačelnika izjašnjavati pred lokalne izbore, a ne sada.
Ilić inače negira tvrdnje da je "idejni vođa" frakcije koja pokušava da sa gradskog stranačkog vrha skloni Vlastimira Đokića.

Predsednik Saveta mladih socijalista Niša Predrag Cvetković rekao je da je na sednici Gradskog odbora SPS odlučeno da se profesor dr Mile Ilić, osnivač i prvi predsednik niških socijalista, na predstojećim stranačkim izborima kandiduje za potpredsednika stranke "uz podršku socijalista i iz drugih gradova juga Srbije". Za novog predsednika Gradskog odbora SPS, umesto Đokića, biće predložen Boban Ilić. Inače, ova "struja" niških socijalista, koja već duže vreme ozbiljno optužuje Đokića, najavila je da je njihov "legendarni lider" Mile Ilić prihvatio da se na prvim narednim lokalnim izborima u gradu kandiduje za gradonačelnika.

Konferencijom za štampu uzvratila je i Đokićeva frakcija tvrdeći da je "napad na svakog člana partije i napad na partiju". A Đokić lično je na toj konferenciji, pored ostalog, rekao:

- Niti sam kupio stan u Beogradu, niti sam suvlasnik privatnog fakulteta, niti imam veze sa izmišljenom aferom "dva kofera" i parama, kako tvrde pojedinci iz nekakvog "drugog tabora". Zato ću konačno morati da podnesem krivične prijave na račun onih koji su me oklevetali bez ikakvih dokaza - rekao je Đokić.

Sekretar Izvršnog odbora Gradskog odbora SPS Jovo Radaković smatra da se radi o "prljavoj kampanji pred izbore u stranci", a da je "u pozadini težnja pojedinaca koji su u Nišu izgubili izbore 1996. godine da se ponovo vrate na scenu."On kaže da, pre svega, misli na Mileta Ilića i Bobana Ilića, koji su se setili partije tek kada je ponovo ojačala, dok su se jedno vreme plašili i da uđu u stranačke prostorije".

M. Doderović


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

Miljana Đorić iz sela Barje Čiflik kraj Pirota leči obolele od kožnih bolesti
Završen tradicionalni 21. sajam knjiga u Boru
Branislav Rankić novi predsednik opštine Bor
Jovanovići dve nedelje bez struje zbog pokidanog kabla
Još se ne zna ko u Babušnici ima skupštinsku većinu
Nastavak frakcijskih sukoba u vrhu niških socijalista
   


     


FastCounter by LinkExchange