GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 11. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Dinkić: Borimo se protiv govora mržnje

BEOGRAD - Članica vladajuće koalicije G17 plus počela je juče simbolično u minut do dvanaest prikupljanje potpisa građana za peticiju o zabrani rada Srpske radikalne stranke, posle njihovih nedavnih napada na funkcionerku G17 plus Ivanu Dulić-Marković, javlja Beta.

Pored brojnih građana, početku potpisivanja peticije ispred restorana "Ruski car" u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, prisustvovali su predsednik G17 plus Mlađan Dinkić,Ivana Dulić-Marković i druge poznate ličnosti poput Gorana Paskaljevića, Radmile Hrustanović,Čedomira Antića, Aleksandra Vlahovića i drugi. Dinkić je rekao novinarima da je "minut do dvanaest" da se zabrani SRS. On je podsetio da njen poslanik Zoran Krasić 6. juna za govornicom Skupštine Srbije izjavio da su neki članovi porodice ministarke poljoprivrede Dulić-Marković bili ustaše u Hrvatskoj.

- Očekujem reakciju nadležnih organa. Krasić to nije rekao u svoje lično ime i to nije bio izolovani incident. Iza njegovih reči stoji rukovodstvo SRS-a. Jasno je da je opredeljenje SRS-a šovinizam i to moramo da zabranimo, istakao je Dinkić.


vesti po rubrikama

^politika

Aleksandar Vučić (SRS) o sukobu sa G17 plus, vladi, izborima...
Dinkić: Borimo se protiv govora mržnje
Dvojica ministara na mala vrata dopunila vladu Srbije
Tadić tvrdi da nije predložio novu platformu
 


     


FastCounter by LinkExchange