GLAS JAVNOSTI      

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota 10. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 
KAKO OCENJUJETE REZULTATE REFERENDUMA U CRNOJ GORI ?

Tadić u NJujorku nagovestio novu ponudu za Kosmet

Plan (ni)je razlog za paniku

Marko Jakšić: Moguće je da su u NJujorku uticali da srpski predsednik promeni stavove. Đorđe Vukadinović: Privatni plan, pa makar i Tadićev, može da potkopa i ovako loše pregovaračke pozicije Beograda

BEOGRAD - Srpski predsednik Boris Tadić, i pored upozorenja da bi davanje nezavisnosti Kosmetu destabilizovalo čitav region Balkana, ponudio je i "rešenje" koje bi Kosovu i Metohiji omogućilo "tek nešto manje od nezavisnosti". Prema njegovim rečima, detalji ovog plana ..


Naplatili "štetu" na 40 automobila

BEOGRAD - Sudije Specijalnog odeljenja Okružnog suda nastavili su tokom jučerašnjeg dana saslušanje pripadnika takozvane "saobraćajne" mafije, osumnjičene za lažiranje izveštaja o saobraćajnim udesima, čime su oštetili više osiguravajućih društava.Među uhapšenima su dva advokata, četiri saobraćajna policajca, tri procenitelja i dva samostalna sudska veštaka. Pritvoreni su Zoran S. (52), Željko K. (42), Slaven Č. (42), Milorad B. (65), Branko Š. (59), Pera M. (50), svi iz Beograda, Arsen ..


Na "Alijanc areni" u Minhenu juče svečano otvoreno 18. svetsko prvenstvo u fudbalu

Svi putevi vode u Nemačku

Edison Arantes do Nasimento Pele u pratnji supermodela Klaudije Šifer izneo "Zlatnu boginju"

Svečana ceremonija otvaranja 18. svetskog prvenstva u fudbalu počela je performansom 120 bubnjara iz 32 zemlje, čije su se reprezentacije plasirale na završni turnir.S obzirom na to da se otvaranje održalo na "Alijanc areni" u Minhenu, gradu koji je centar Bavarske, prvih pola sata..


Od svedoka saradnika juče se oprostili rodbina i prijatelji

Sahranjen Zoran Vukojević Vuk

Rodbina pokojnog Vukojevićeva demantovala da je on silovan. Tvrde da nikada nije nosio oružje i da nije mogao da ubije Zorana Povića Povu. Kazali su da ga niko nije izmamio iz kuće, već da su napadači iza zida čekali u zasedi da se Zoran vrati iz noćnog provoda

BEOGRAD - Zoran Vukojević Vuk (31), zaštićeni svedok koji je ubijen prošle nedelje, sahranjen je juče na Bežanijskom groblju u Beogradu. Do večne kuće ispratilo ga je..


Glas otkriva gde se nalazi bivši komandant Žandarmerije

Guri u Ujedinjenim Emiratima

Radosavljević je u Emirate otišao poslom, a ne zbog straha od optužnice, saznaje Glas iz dobro obaveštenih izvora. Ovo je drugi put u poslednjih nekoliko meseci da Radosavljević odlazi u tu zemlju

BEOGRAD - Goran Radosavljević Guri, bivši komandant Žandarmerije, nalazi se u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde je otišao iz poslovnih razloga, a ne iz straha od optužnice, saznaje Glas iz dobro obaveštenih izvora. Ovo je drugi put u poslednjih nekoliko meseci da..


Ministarstvo pravde prihvatilo stav Sindikata da daktilografi ne budu nameštenici

Dinkić opstruira pravosuđe

BEOGRAD - Ministarstvo pravde Srbije ipak je prihvatilo stav Sindikata pravosuđa Srbije da sudski daktilografi ne mogu imati status nameštenika već samo državnih službenika. Slavica Živanović, predsednica ovog sindikata, napominje da je to mnogo jasnije posle razgovora koji su obavili s pomoćnikom ministra Srbislavom Cvejićem i da će tako sledeće nedelje uslediti i sastanak sa ..


NBS nameće protivustavne mere

BEOGRAD - Odbor za bankarstvo Saveta stranih investitora i Udruženje banka Srbije ocenili su juče da je retroaktivna primena restriktivnih monetarnih mera Narodne banke Srbije protivustavna i teško razumljiva stranim ulagačima. "Povećanje obavezne rezerve banaka na 60 odsto blokira značajan potencijal i boreći se protiv inflacije NBS se istovremeno bori i protiv razvoja koji bi mogao da se finansira tim novcem, a retroaktivnost mera dodatno pogoršava situaciju", navodi se u saopštenju..