GLAS JAVNOSTI      

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 09. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 
KAKO OCENJUJETE REZULTATE REFERENDUMA U CRNOJ GORI ?

Vlada Srbije konstatovala juče da institucije SCG više ne rade

Vuk i Stanković proširili vladu

- Oni su sasvim normalno bili na sednici u svojstvu ministara spoljnih poslova i odbrane. Niko ih nije pitao zašto su tu, da li će i kojim aktom biti regulisan njihov status u vladi. Oni su prihvaćeni kao novi članovi vlade - rekao je naš sagovornik

BEOGRAD - Iako srpska vlast nije donela nikakav akt kojim bi Vuk Drašković i Zoran Stanković bili uvedeni u ministre spoljnih poslova i odbrane Srbije, njih dvojica su juče, na sednici vlade, dobili svoje stolice i izvršnoj vlasti podneli izveštaj o ministarskom radu.Sagovornik Glasa, koji je bio na sednici vlade, kazao je da nisu zvanično prenete nadležnosti ova dva ministarstva na nivo Srbije..


Zastava Srbije ispred zgrade Ujedinjenih nacija

BEOGRAD - Pred sedištem Ujedinjenih nacija u NJujorku juče je, u prisustvu predsednika Srbije Borisa Tadića, zastava Srbije i Crne Gore zamenjena zastavom Republike Srbije. Tom prilikom Tadić je istakao da je "od danas Srbija član Ujedinjenih nacija".

- Osim simboličkog značaja, ovaj dan za Srbiju ima veliki politički značaj - rekao je predsednik Tadić i dodao da je "povratak Srbije na međunarodnu scenu, s obzirom na to da su bivša Jugoslavija i državna zajednica SCG svoju državnost bazirale na državnosti Srbije, koja je ..


Danas u Nemačkoj počinje 18. svetsko prvenstvo u fudbalu

Pele i Klaudija Šifer iznose Zlatnu boginju

Američka zvezda Toni Brekston, zajedno sa pop kvartetom "El Divo", peva zvaničnu pesmu Mondijala

Ko igra najbolji fudbal na svetu? Odgovor na ovo pitanje saznaćete ukoliko budete pratili 18. Svetsko prvenstvo, čije je svečano otvaranje zakazano za danas popodne (16.30 RTS 1) na stadionu "Alijanc arena" u Minhenu, a zatvaranje, odnosno finalni meč, za 9. juli u Berlinu..


Uništeni dokazi iz Šilerove koje je sakrio Zoran Vukojević

Kasete spaljene na đubrištu

Vukojević je kutije s kasetama i knjige u kojima su zabeležene posete odneo svom prijatelju u okolini Beograda, ali ih je on uništio. Legija je naredio da se pobiju svi svedoci saradnici

BEOGRAD - Zoran Pović Pova (42), pripadnik zemunskog klana, sahranjen je juče na Bežanijskom groblju. Od Povića se oprostilo oko 50 članova uže rodbine i najbližih prijatelja. Po pljusku koji je neumorno padao, članovi porodice, majka Nedeljka, supruga Biljana i ćerka Ana, sestra Gordana s decom, ispratili su ubijenog pripadnika zemunskog klana. Na čelu kolone drugovi i drugarice Povićeve ćerke nosili su cveće i vence na kojima su bili poslednji pozdravi "dragom ocu", "prijatelju"... Zvuke posmrtnog marša koji je pratio povorku prekidali su jecaji Povićeve supruge i majke, koji su išli za..


Nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo Marka Petrovića

Priznao napade, o ubistvu ćuti

Dušan Krsmanović do detalja opisao kako su prvooptuženi Milan Jurišić Jure i braća Aleksandar i Miloš Simović, po naredbi pokojnog Dušana Spasojevića, zapalili redakciju Dana i bacili bombu na auto-servis "Aca"

BEOGRAD - Dušan Krsmanović, optuženi član zemunskog klana, priznao je juče u Specijalnom sudu da je, po nalogu Dušana Spasojevića Šiptara, učestvovao u napadima na automehaničarsku radnju "Aca" u Zemunu i dopisništvo lista Dan. Za ubistvo Marka Petrovića Mamice, za šta mu se još sudi, Krsmanović je odlučio da se brani ćutanjem.Pored Krsmanovića, na suđenju optuženima za ubistvo Marka Petrovića Mamice i dva bombaška napada, na optuženičkoj klupi sede njegov brat Zoran Krsmanović, Zoran Spasković, koji se brane sa slobode, Dejan Milenković Bagzi, dok se ..


Manje pšenice i kukuruza

BEOGRAD - Poljoprivreda proizvodnja će verovatno i ove godine biti manja nego prošle godine kada je podbacila 5.3 odsto u odnosu na 2004. godinu, kazao je Milan Prostran, sekretar za agrar u privrednoj komori Srbije. Osim što su osnovni poljoprivredni proizvodi pšenica i kukuruz zasejani na manjim površinama, stalne kiše ili ekstremno visoke temperature ne pogoduju razvoju ovih biljaka. Pod pšenicom je samo 513.000 hektara, a godinama se sejala na oko 650.000 hektara. Zrno je sada u fazi nalivanja i treba mu sunca i temperatura oko 25 stepeni..


Zahtev UBPOK-u da ispita podelu stanova državne zajednice

Grabež za savezne kvadrate

Advokat Biljana Kajganić sumnja da su se i neki crnogorski članovi Komisije koja je odlučivala o stanovima udomili u Beogradu o trošku SCG

Priča o malverzacijama sa stanovima iz kontingenta državne zajednice SCG mogla bi ovih dana da dobije nov epilog. Pred referendum u Crnoj Gori bilo je sve spremno da se u Beogradu podeli na stotine stanova i stambenih kredita zaposlenima, ali je tu nameru Saveta ministara i Generalnog sekretarijata državne zajednice u poslednjem trenutku zaustavio Sindikat institucija državne zajednice. Obelodanili su da se sprema ..


Beograđani Ivana Orlović i Janez Kranjc venčali su se na neobičan način preksinoć na Adi Ciganliji

Ludi kamen na dnu jezera

Sudbonosno "da" izgovorili ispod površine vode u ronilačkoj opremi. Matičarka pitanja postavljala putem radio-veze

Stotinak svečano odevenih žena i muškaraca tiskali su se pod širokim, plavim suncobranima, koji su ih, u ranim večernjim časovima na obali Savskog jezera, štitili od pljuska. Matičar se nalazio ispred ove gomile prijatelja i rođaka. Gosti i matičar - sve je ...