GLAS JAVNOSTI      

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak 08. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 
KAKO OCENJUJETE REZULTATE REFERENDUMA U CRNOJ GORI ?

Branko Branković, bivši ambasador Savezne Republike Jugoslavije pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi

Srpskom spoljnom politikom vlada bjelopoljski klan

BEOGRAD - Uprkos velikim očekivanjima od promena od 5. oktobra 2000. godine, međunarodni položaj Srbije je, umesto da raste, stalno tonuo da bi danas bio na najnižoj lestvici tolerancije za jednu nezavisnu, suverenu zemlju, članicu UN, koja istovremeno pretenduje da..

 

Fajnenšel tajms, najuticajniji ekonomski list, izvestio sa suđenja o aferi "Kipar"

Vlast umešana u najveću pljačku Srbije

Novac je stizao iz državnih i privatnih kompanija i pojedinaca bliskih režimu, izjavio je Batić, kome je, kako prenosi Fajnenšel tajms, Karla del Ponte predala dokumenta sa detaljima o hiljadama transakcija koje su obavljene preko Laiki banke

Najuticajniji evropski ekonomski dnevni list iz Londona Fajnenšel tajms, koga je predsednik Kipra Tasos Papadopulos tužio zbog objavljivanja niza dokumenata o ..


Istraga o ubistvima svedoka saradnika Zorana Vukojevića i Zorana Povića

Vuk i Pova ubijeni iz istog oružja

Balističari MUP-a Srbije utvrdili su da Vukojević nije usmrćen iz automatske puške "zastava M-70", koja je pronađena pored njegovog tela

BEOGRAD - Zoran Vukojević Vuk (31) nije ubijen iz automatske puške "zastava M-70", koja je pronađena pored njegovog tela, već iz oružja koje policija još nije našla, saznaje Glas od dobro obaveštenih izvora. Izvor Glasa, blizak istrazi, tvrdi da je u Vukojevićevom telu ,,


Del Ponteova: Na Srbiji glavna odgovornost

NJUJORK - Karla del Ponte ocenila je juče u NJujorku da je pre izručenja Ratka Mladića i Radovana Karadžića nezamislivo okončanje rada Haškog tribunala, preneo je Tanjug.

Ona je u izveštaju pred Savetom bezbednosti UN iznela da je glavna odgovornost za hapšenje i transfer preostale šestorice optuženih višeg ranga, pre svega na Srbiji. "Saradnja Srbije s Tribunalom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji je teška i frustrirajuća", ocenila je Del Ponteova.

"Na bazi činjenica kojima raspolažem, ne mogu da budem ubeđena da je Srbija spremna da uhapsi Mladića", istakla je ona. "Srbija mora mnogo više da učini da bi uhapsila i izručila Ratka Mladića, dok je hapšenje Radovana Karadžića zajednička odgovornost Srbije, Republike Srpske, NATO i Eufora. Ona je prenela zabrinutost zbog odbijanja Misije UN na Kosovu da u potpunosti sarađuje s Tribunalom. "Moja kancelarije danas ima više teškoća da pribavi dokumenta koja su u posedu Unmika nego iz bilo kog drugog dela bivše Jugoslavije", rekla je Del Ponteova.

 


Još jedna u nizu skandaloznih odluka Saveta Republičke radiodifuzne agencije

Sami sebe predložili za članove UO RTS-a

BEOGRAD - Savet Republičke radiodifuzne agencije još jednom je doneo skandaloznu odluku. Naime, četiri od devet novoizabranih članova Upravnog odbora radiodifuzne ustanove Srbije (RTS), Savet RRA je izabrao na njihov lični zahtev, iako je u javnom pozivu za predlaganje kandidata navedeno da predlagači mogu biti ustanove, organizacije, udruženja i druge registrovane grupacije..


Na tržištu velika ponuda nekretnina koje nemaju kupce

Crnogorci dižu cene stanova

Najviše se traži skroman krov nad glavom koji je komforan, a nije skuplji od 50.000 evra

BEOGRAD - Promet stanova blago pada i uskoro se može očekivati da cene krenu nadole, naročito većih i skupljih. Cene manjih teško da će se menjati jer se određuju paušalno, bez temeljnijeg vrednovanja lokacije ili kvaliteta - kazala je Kaća Lazarević, vlasnik agencije za nekretnine "Alka" i dodala da je jedan od glavnih problema veoma slaba ponuda manjih, dobrih stanova, vrednih do..