GLAS JAVNOSTI      

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 05. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 
KAKO OCENJUJETE REZULTATE REFERENDUMA U CRNOJ GORI ?

Glas istražuje: Ko stoji iza ubistva svedoka saradnika?

Tri verzije smrti Vukojevića i Povića

PRVA VERZIJA:
Naručilac ubistva je Sreten Jocić (Joca Amsterdam). Krajnji cilj je Milorad Ulemek Legija.

DRUGA VERZIJA:
Za smrt Vukojevića i Povića odgovorni su
odmetnuti pripadnici bezbednosnih službi.

TREĆA VERZIJA:
Svedoke saradnike stiže osveta saboraca nekadašnjeg vrha Jedinice za specijalne operacije.

 

Pokret 5. oktobar okrivio premijera za ubistvo Zorana Vukojevića

Vratili se "eskadroni smrti"

Batić: Ovaj režim od svedoka pokajnika stvara svedoke pokojnike.
Živković: Srbija je ponovo država u kojoj mafija ima poverenje u vlast

BEOGRAD - Ubistvo zaštićenog svedoka Zorana Vukojevića Vuka predstavlja nastavak opstrukcije suđenja za ubistvo Zorana Đinđića i povratak "eskadrona smrti", smatra jedan od lidera Pokreta 5. oktobar, Vladan Batić koji smatra da su "eskadroni smrti Slobodana Miloševića poslali jasnu poruku: mi smo se..


Marko Jakšić, član srpskog pregovaračkog tima za Kosmet

Putovanja do Beča ne vode ničemu

Dok Ahtisari i Roan ispunjavaju želje Albanaca, Beograd može samo da plače nad srpskim grobom i mukama s obzirom na to da nema realnih mogućnosti da bilo šta popravi

BEOGRAD - Najvažnija vest kada je u pitanju Kosovo i Metohija i pregovori, barem što se srpske strane tiče, jeste da su predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Srbije Vojislav Koštunica predložili Kontakt grupi i izaslaniku UN prelazak u novu fazu pregovora, odnosno direktne razgovore o samom statusu ove srpske pokrajine. Kako dosadašnji razgovori o decentralizaciji Kosova nisu doneli neke krupne i vidljive rezultate, niti doveli do..


Drugi pišu: Sličnosti i razlike Slovačke i Srbije

LONDON - Pre 10 godina bilo je malo razlika između Slovačke i Srbije, izgledalo je da ni jedna ni druga zemlja neće tako brzo ući ni u Evropsku uniju, ni u NATO, ali je danas Slovačka reformska zvezda srednje Evrope, koja privlači mnoge investitore, piše britanski Ekonomist.Pod naslovom "Priča o dvema slovenskim državama", Ekonomist piše da je pre 10 godina u Slovačkoj na vlasti bio čvrstorukaš Vladimir Mečijar, a u Srbiji Slobodan Milošević, čovek odgovoran za izbijanje ratova na Balkanu..


Milovan Dedijer, predsednik Odbora za sprečavanje sukoba interesa

Građani cinkare funkcionere

Do sada je Odbor zatražio od nadležnih organa da razreše dužnosti petnaestoricu državnih službenika, a od dvojice je tražio da sami podnesu ostavke

Za proteklih godinu i po dana, od kada postoji Odbor za sprečavanje sukoba interesa, domaći funkcioneri su u 75 slučajeva "zaboravljali" da prijave imovinu i prihode iz prethodne godine. Bilo je i onih koji su uz državni posao, hteli da rade još po neki, pa je Odbor morao da ih opominje ili, kako kaže predsednik tog nezavisnog i nestranačkog tela Milovan Dedijer, da im izrekne mere javnog ili nejavnog upozorenja..