GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 04. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Buka i istina-Žarko Jokanović

Principijelnost

Srećne zemlje imaju premijere, a nesrećne - pilićare opsednute vlašću. Da li je Srbija srećna zemlja? S Premijerom gorim od reinkarnacije Nejakog Uroša? Ni većih problema, ni nedoraslijeg Premijera. Sve što je obećao - slagao je. Možda je i hteo, no nije mogao. Svejedno, nesposobnost nije opravdanje. Ostaje mu samo još da odbrani Kosovo istom onom nepostojećom pameću kojom je sačuvao i zajedničku državu. Da li je i vama hladno oko srca?

Crnogorci su jednim referendumom obliznili dve države. Svoju i našu. Koštunica srpsku državnost dočekuje kao radioaktivni udar, a njihovu ni po koju cenu ne želi da prizna. Zato je kao noj, pred Matijinim gnevom, zabio glavu u pesak, što nikako nije dobro. Jer, kad noj zabije glavu u pesak, ostane mu nezaštićena pozadina. Pa ako neko naleti na isturene i nezaštićene delove - eto belaja. Zlobnici tvrde, a ja lično ne verujem u to, da je ta ptica trkačica, koja je sklona nadasve hrabrim napadima na nezaštićene - ministar finansija lično. A, je l' se sećate vi još uvek Labusa? NJega nisu zaštitili čak ni oni koje je osnovao. Naprotiv. Rastrgli su ga. Na čelu sa Dinkićem. Samo su naivni verovali da neće. Zato Dinkić sad razdragano prelazi na nojeve, koji, kad jednom nabiju glavu u pesak, utrnu. Možda Premijer, u funkciji noja tako, samo naizgled benigno, razgleda podzemlje i traži saveznike za spas sopstvene vlasti. Samo za to mu ne manjka energije. Mada je Solana primetio da je Premijer tužan, što je pozitivno. Imamo Premijera koji je bar za nešto sposoban. Da bude transformers. Očas se preobrati iz noja u sovu. Jeste da je promena bezazlena, u okviru iste vrste, al bitno je da se bar nešto menja. Zato on nas jedini sme da pogleda u oči. Zbog sopstvenog kapaciteta za promene. Makar i nagore.

A da promena uopšte ne bude zaduženi su, kao i obično, socijalisti. Do bola principijelni. S takvom žestinom su bili protiv Ivane Dulić-Marković, pre neki dan, da su već danas spremni da podignu obe ruke (a neki i obe noge) za njen izbor. E, zato mi nismo kraljevina. Zato što Koštunica kraljevsku apanažu daje socijalistima. Tako su socijalisti, što je prirodno, preuzeli funkciju kralja. Pa će, ako treba lično izabrati i Karlu Del Ponte za predsednika SPS-a. Da još malo pritisnu Koštunicu u sklopu akcije: Ti nama pare - mi tebi vlast. I skroz su zaboravili na Miloševića. NJega je na izborima pobedio Koštunica. Isti čovek kome je sada Cesid kriv što je crnogorcima uspeo referendum. Jer su samo posle 40 minuta objavili rezultate. A to je zločin. Međutim, kad je taj isti Cesid, u istom vremenskom intervalu, objavio da je Koštunica pobedio Miloševića - dragi naš Premijer nije se ljutio. Naprotiv. Bio je ozaren i ushićen od sreće. Čak se i smejao. Tad i nikad više. Lično sam video. Samo, te večeri je Milošević optuživao Cesid istim rečnikom. Da su izdajnici i strani plaćenici. Na šta vam sve to liči? Pa niste, valjda, ćoravi kod očiju?


vesti po rubrikama

^tema

Istorija srpske diplomatije: Ko je sve kroz vekove pregovarao u ime srpskog naroda
Polovična primena Zakona o slobodnom pristupu informacijama
Predsednica srpske dijaspore u SAD Jasmina Todorović-Bulanže
Buka i istina : Žarko Jokanović
 
 


     


FastCounter by LinkExchange