GLAS JAVNOSTI      

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 02. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 
KAKO OCENJUJETE REZULTATE REFERENDUMA U CRNOJ GORI ?

Premijer poručio posle proglašenja rezultata referenduma

Srbija se sada okreće sebi

Priznanje i čestitke Crnoj Gori na samostalnoj državi samo su formalnost od koje nema neke koristi

BEOGRAD - Proglašenjem zvaničnih rezultata referenduma o državnom statusu Crne Gore Srbija preuzima državno pravni kontinuitet i postaje sledbenik SCG. To je utvrđeno Ustavnom poveljom koju je podržala i Evropska unija - rekao je premijer Vlade Srbije Vojislav Koštunica na redovnoj konferenciji za novinare. On je naglasio da izglasavanje nezavisnosti Crne Gore neće promeniti stav Vlade Srbije prema ovoj republici, kao i da će..

 

U "Prvoj iskri" iz Bariča nisu poštovani propisi

Držali 500 kila eksploziva

Ova fabrika već godinama ne radi za Vojsku Srbije i Crne Gore jer i nema potpisan ugovor s njom, već se sva proizvodnja ovog pogona izvozi, saznaje Glas iz dobro obaveštenih izvora. Uzrok eksplozije visoka temperatura vode

BEOGRAD - "Namenska" "Prve iskre" iz Bariča već godinama ne radi za Vojsku Srbije i Crne Gore jer i nema potpisan ugovor s njom, već se sva proizvodnja ovog pogona izvozi, saznaje Glas iz dobro obaveštenih izvora.

- "Prva iskra" iz Bariča nije imala potpisan ugovor s Vojskom i već duže vreme nije radila za Vojsku - potvrdio je naše informacije Zoran Puhač iz Informativne službe Ministarstva odbrane. Prema našim saznanjima, najverovatniji uzrok eksplozije, u kojoj su..


Dragan Šutanovac, potpredsednik Demokratske stranke, o izborima, vladi, ustavu...

Vladaćemo i bez Koštunice, s manjinama

Stvaranje koalicije s Arkanovim "tigrovima" i Sulejmanom Ugljaninom, odvodi DSS od građanske ideje i zato će doživeti debakl i u Vojvodini, i u Beogradu. Najrealnije je, i nije kasno, da izbori budu u septembru ili oktobru

BEOGRAD - Boris Tadić i Vojislav Koštunica više puta su razgovarali o ponudi Demokratske stranke da podrži prelaznu vladu do održavanja vanrednih izbora, ali stavovi im se nisu približili. Dragan Šutanovac, potpredsednik DS-a, rekao je za Glas da je to zato što još nema razumevanja za njihov predlog, s kojim su izašli u martu, imajući u vidu nastavak pregovora s EU i referendum u Crnoj Gori. Šutanovac je istakao da ni tada, kao ni sada, vlada i Koštunica ne..


Kosovska Mitrovica

Miljan Vesković ubijen iz zasede

Miljan Vesković (23) ubijen je pretprošle noći na putu od Zvečana ka Žitkovcu, selu u kome je živeo, obavestila je juče Unmikova policija.
Prema prvim saznanjima iz srpskih izvora, ubistvo se dogodilo između tri i četiri sata, dok se Vesković vraćao kući automobilom marke "golf", registracije KM 551-64. Na polovini puta Vesković je morao da se zaustavi zbog barikade načinjene od grana. "U tom trenutku iz zasede je nepoznata osoba osula rafal po automobilu. Napadač (ili više njih) izbacio je telo Veskovića iz automobila, a potom se njime odvezao starim putem do sela Grabovac, gde je 'golf' pronađen", preneo je Koordinacioni centar za Kosmet. Na mestu ubistva pronađeno je više čaura iz automatske puške kalibra 7,65mm

 


Teška saobraćajna nesreća kod Vladičinog Hana

Poginula dvojica maturanata

Život izgubili Ivan Mitrović (19) i Milan Stanojev (19), a lakše i teže povređeni Nikola Mitrović (19), Dušan Cekić (19) i Miodrag Cvetković (22)

VLADIČIN HAN - Na izlazu iz Vladičinog Hana prema Surdulici juče oko 3 časa u direktnom sudaru dva putnička vozila poginule dve osobe, a lakše i teže su povređena tri lica. Prema rečima istražnog sudije Opštinskog suda u Vladičinom Hanu Gorice Stojičić, do nesreće je došlo kada su se..


Desetar nađen mrtav pored broda rečne mornarice

BEOGRAD - Telo desetara po ugovoru Obrada Šljivančanina pronađeno je juče ujutro u 6.25 u vodi pored broda "RPH-43" na kome je spavao, u krugu kasarne Rečne flotile "Dušan Vukasović Diogen" u Novom Sadu, saopštilo je Ministarstvo odbrane SCG, a prenosi Tanjug.

Desetar Šljivančanin rođen je 1972. godine, a u Vojsci SCG je od 1995. godine na dužnosti motoriste u Trećem odredu za spasavanje i prevoženje u Rečnoj flotili. Uviđaj na mestu gde je pronađeno telo izvršila je istražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu Nada Kolarski i nadležni organi, navodi se u saopštenju. Sudija Kolarski izjavila je da na telu desetara nema tragova nasilja i da se on najverovatnije udavio. Ona je dodala da je urađena obdukcija, i da se čekaju rezultati.