GLAS JAVNOSTI    

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 28. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Tadić se juče u Podgorici sreo sa crnogorskim zvaničnicima

Beograd smiruje strasti

Dogovoreno da prvi potezi obe države posle proglašenja nezavisnosti budu preuzimanje vojske

BEOGRAD - Iako Republička referendumska komisija još nije objavila konačne rezultate crnogorskog referenduma predsednik Srbije Boris Tadić lično je juče, u Podgorici, razgovarao sa vlastima Crne Gore o budućim odnosima dve nezavisne države. Tadić je time ispunio obećanje, dato u utorak, kada je priznao preliminarne zvanične rezultate RRK, da će biti prvi političar iz Srbije koji će otići u Podgoricu da zvaničnoj Crnoj Gori čestita na nezavisnosti..

 

Đorđević namerava da dokaže da ministar finansija nije hteo da vrati pare s Kipra

Na sudu otkrivanje Dinkićeve uloge u aferi

Nudio sam istražiteljima sopstveni angažman i način kako da Srbiji vrate novac, ali su me odbili i sve uradili suprotno. Do sada u zemlju nisu vratili nijedan dolar!

Reagujući na pretnju ministra finansija Mlađana Dinkića da će protiv njega podneti tužbu, Predrag Đorđević, podnosilac krivične prijave protiv Dinkića i još šest bivših i sadašnjih državnih funkcionera okupljenih u i oko stranke G17 plus zbog prikrivanja i nevraćanja nelegalno iznetih milijardi dolara na Kipar, kaže:

- Jedva čekam da me tuži Mlađan Dinkić. Ne postoji bolji način da se celoj srpskoj javnosti ..


Tanja Miščević, direktor vladine Kancelarije za pridruživanje Evropskoj uniji

Novi mandat Srbiji i dalje neizvestan

O pravnoj proceduri više ćemo znati posle sastanka s Olijem Renom i Rajnhardom Pribeom. Jasno je da Savet ministara Evropske unije mora usvojiti odluku o novom mandatu, ali je još nepoznato da li jednoglasno. Otvoreno je pitanje da li će takav mandat, prihvatiti članice

Tanja Mišćević, direktor Kancelarije Vlade Srbije za pridruživanje Evropskoj uniji, u intervjuu za Glas kaže da je još nepoznanica kako će Brisel usvojiti izmenjeni mandat za Srbiju, kako bi bili nastavljeni pregovori o pridruživanju.


Gordana Đurović, ministar za evropske integracije u Vladi Crne Gore, govori za Glas

Objavljivanje rezultata, pa pregovori

Već smo dobili jasan znak od Evropske komisije da ona ne vidi razloge da, po završetku referendumske procedure, ne idemo prema novom mandatu, nema potrebe za odlaganjem. Ne moramo da čekamo Generalnu skupštinu UN i međunarodno priznanje Crne Gore

Gordana Đurović, crnogorski ministar za evropske integracije, u intervjuu za Glas, kaže da očekuje da Crna Gora veoma brzo od Brisela dobije mandat za pregovore o pridruživanju Evropskoj uniji.

- Već na sastancima posle unapređenog stalnog dijaloga, 2. juna, u Podgorici, imaćemo priliku da..


Klub lečenih alkoholičara u Dnevnoj bolnici za porodičnu terapiju

Zavisnici i osmogodišnjaci!

Najmlađa osoba koja je zatražila stručnu pomoć, bilo je dete od osam godina. Dečak je pio po pet piva dnevno. Najmlađi lečeni kockar bio je sedamnaestogodišnji dečak, a najstariji je imao 56 godina

BEOGRAD - Popila se juče i koja čaša više, u Dnevnoj bolnici za porodičnu terapiju alkoholizma, Instituta za mentalno zdravlje, na proslavi kluba lečenih alkoholičara "Paunov vrt", ali samo soka ili kisele vode. Na proslavi su bili bivši zavisnici, ali i oni koji su trenutno na lečenju. NJima su se pridružili i "saborci" iz drugih gradova Srbije, koji su pre izvesnog vremena dodirnuli dno života i uspeli ponovo da se vrate u realnost i svojim svakodnevnim ..


Neidentifikovani muškarac poginuo kod Pančevačkog mosta

Stopera ubio kamion šljunka

Mladić poginuo kada se na njega sručio šljunak iz otkačene kamionske prikolice. Telo nađeno tek kad je bager počeo da raščišćava prosuti šljunak

BEOGRAD - Neidentifikovani mladić, poginuo je juče oko 9.30 sati, kada se na uključenju iz Ulice despota Stefana na Pančevački most prevrnuo kamion "mercedes" BG 546-982, natovaren šljunkom. Telo nesretnog mladića, starog oko 30 godina, nađeno je nekoliko sati kasnije ispod mosta, zatrpano sa nekoliko tona rasutog šljunka.

Prema nezvaničnim informacijama, vozač kamiona Darko Borojević izgubio je .