GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 28. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


SCG remizirala protiv Urugvaja na ispraćaju na "Marakani"

Srećno uz stidljive aplauze

Ispraćaj ko - ispraćaj, osim što je u king-sajz pakovanju. Bilo je čas dosadno, čas zabavno, dvojica su postigli golove, četvorica su se zakačila, a na kraju se pucalo i u vazduh. Posebno je domaćin, u ovom slučaju FS SCG, napravio je dobar "geg" pa je više od 35.000 duša kulturno ustalo misleći da sa razglasa odzvanja himna Urugvaja, kad ono nekakva internacionala. Bez "Hej, Sloveni", dakle bez zvužduka, reprezentacija Srbije i Crne Gore ispraćena je sa beogradske Marakane tihim aplauzima na Mondijal i mečeve u "grupi smrti".

Jedino je, ali pre meča, dok je spiker nabrajao imena nagrađenih bivših reprezentativaca, izviždan Dejan Savićević (opširnije na strani 29).

ILIJA PETKOVIĆ: NISMO RAZOČARALI

-Imali smo na trenutke dobre poteze, nadmoćnost nad protivnikom, egzibiciju, ali rezultat je pravo merilo. Kad se ne dobija moramo malo glavu da sagnemo dole ali naravno da sam zadovoljan i kad moj tim ne izgubi. Ipak mislim da nismo razočarali, verujem da će nam vreme koje dolazi doneti bar neku pobedu koja bi nas odvela u drugi krug svetskog prvenstva. Sve ovo poslužilo je zarad boljeg viđenja svega što nas čeka, odnosno zarad uigravanja tima za meč protiv Holandije. Zadovoljan sam kako su momci odigrali prvo poluvreme bez Žigića i konačnu odluku o prvom sastavu doneću tek posle poslednje provere protiv Koruške, 4. juna.

V. Ž.

Selektor Ilija Petković odlučio se za prvu postavu bez Nemanje Vidića, jer će isti zbog kartona propustiti duel sa Holandijom. Tako je Igoro Duljaj "vraćen" na poziciju desnog beka, gde je ponovo pružio odličnu partiju i jedino što bi iz rekreativnog duela sa Urugvajem trebalo ozbiljno shvatiti je to rešenje zadnje linije "plavog" tima. Sve ostalo, zaista, ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo. Jer, definitivno, Petko je krio karte, i zar iko misli da će neki igrač sebi dozvoliti da se povredi dve nedelje uoči Svetskog prvenstva.

Dakle, bilo je kao u pesmi - opušteno, opušteno… U prvih pola sata "plavi" su (čitaj: valjda) zaigrali kako umeju i ponovo je zasijala srećna zvezda Dejana Stankovića čija je krivudava lopta završila u mreži i naterala Urugvajce da se trgnu i ne brukaju. Zatim su "plavi" stali, zamislili se oko Mondijala, i pokazali svoje standardne slabe tačke. Nema razloga zameriti im. Imali su i par lepih akcija, ala "žoga bonito".

Pravu trening utakmicu umalo da pokvare agresivni Vargasa i Estojanof, koji je udario Jevrića odnosno Dragutinovića, međutim, za Urugvajce može reći samo da su nas na pravi način ispoštovali. I "plavi" njih - primili su gol devet minuta pre kraja zbog čiste nonšalancije.

Na kraju tihi aplauzi zbog 1:1, ali i fantastičan vatromet iznad "Marakane" koji je sve opomenuo da je ipak vreme slavlja. Valjda će neke zvezde pasti i u Nemačkoj. "Plavi" se u ponedeljak sele u Austriju gde će obaviti drugu fazu priprema.

P. Roganović


vesti po rubrikama

^sport

Glas javnosti ugostio fudbalere Partizana braću Nebojšu i Nenada Marinkovića
Trajal Stejks: Najskuplji konj u Srbiji protiv moćne Šakire Bome
Savićević i Milošević izgladili referendumske razmirice
Vozač Ferarija onemogućio rivale da ostvare bolji rezultat minut pre kraja zvaničnog treninga
Kapiten odbojkašica pokrenula inicijativu za pomoć mladiću
SCG remizirala protiv Urugvaja na ispraćaju na "Marakani"
Plave nade protiv Francuske za polufinale EP (20.45)