GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 28. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Savićević i Milošević izgladili referendumske razmirice

Genije se šalio da je Savo Bosanac

Moja izjava da je Savo Bosanac u stvari je loša interpretacija jednog španskog novinara koja je, eto, dovela do velike zabune. Savo je rekao iz srca ono što misli i na tome mu ne mogu zameriti, objasnio Savićević

Osmesi i zagrljaji koje su juče prilikom proslave 110-godišnjice fudbala u Srbiji razmenili Dejan Savićević i Savo Milošević, pokazali su da su nesuglasice između predsednika FS CG i kapitena reprezentacije stavljene "ad akta".

Nesporazum između bivšeg i sadašnjeg reprezentativca nastao je kada je španski list As objavio intervju sa Savićevićem, u kojem je ovaj za Miloševića rekao da ne razume njegovo mešanje u vezi sa referendumom u Crnoj Gori kada je on "ionako Bosanac".

NAGRAĐENI BIVŠI ASOVI REPREZENTACIJE

Na jučerašnjoj svečanosti obeležavanja 110 godina od osnivanja fudbala u Srbiji dodeljena su priznanja bivšim reprezentativcima SCG, odnosno Jugoslavije, koji su učestvovali na SP 1998. godine u Francuskoj i na EP 2000. godine u Belgiji i Holandiji. Dijamantskom loptom nagrađen je Dragan Stojković koji je za nacionalnu selekciju odigrao 84 meča. Zlatne lopte dobili su Zoran Mirković i Dejan Savićević, a srebrne Dejan Govedarica, Budimir Vujačić i Vladan Lukić. Ista priznanja naknadno će biti uručena i svim ostalim igračima iz te generacije koji zbog raznih obaveza nisu mogli da prisustvuju svečanosti. Predsednik FS CG Dejan Savićević juče je predsedniku FSS Zvezdanu Terziću uručio zlatnu plaketu uz želju da dva saveza i u budućnosti nastave odlično da sarađuju.

- Moja izjava da je Savo Bosanac ustvari je jedna loša interpretacija jednog španskog novinara koja je, eto, dovela do velike zabune - naglasio je Dejan Savićević. - Savo i ja smo mnogo dobri prijatelji. Već smo se nas dvojica i pre ovog susreta čuli telefonom i tada sam mu objasnio šta je ispalo iz tog intervjua. Jedna loša izjava ne može da pokvari prijateljstvo između mene i Save, koje traje bezmalo više od 10 godina.

Dejo je potom objasnio kako je došlo do te njegove izjave koja je, kako kaže, pogrešno interpretirana:

- Savo je rekao što je rekao u vezi sa referendumom u Crnoj Gori, kako će na Mondijalu igrati samo za Srbiju i tako dalje... On je rekao iz srca ono što misli i na tome mu ne mogu zameriti bilo šta. Mene je potom zvao jedan novinar iz Italije, sa kojim sam dobar prijatelj, i pitao me da tom novinaru španskog lista As dam intervju. Taj Španac je insistirao da prokomentarišem izjavu Save, iako sam mu već rekao da me to ne interesuje. I on mi je tako jedno četiri ili pet puta ponovio to isto pitanje kako bi me iznervirao, pa sam mu ja, onako u šali, rekao da je Savo iz Bosne, te da je glupo da se on sad meša u stvari u Crnoj Gori. To je bila fraza, a on je onda napisao kako je Savo onakav i ovakav i da je Bosanac. Koliko ja znam Bosanci u stvari ne postoje, barem onako kako ja gledam na te stvari - zaključio je Savićević.

V. Živanović


vesti po rubrikama

^sport

Glas javnosti ugostio fudbalere Partizana braću Nebojšu i Nenada Marinkovića
Trajal Stejks: Najskuplji konj u Srbiji protiv moćne Šakire Bome
Savićević i Milošević izgladili referendumske razmirice
Vozač Ferarija onemogućio rivale da ostvare bolji rezultat minut pre kraja zvaničnog treninga
Kapiten odbojkašica pokrenula inicijativu za pomoć mladiću
SCG remizirala protiv Urugvaja na ispraćaju na "Marakani"
Plave nade protiv Francuske za polufinale EP (20.45)