GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 28. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Šef diplomatije Vuk Drašković imitira Amerikance, organizovao "Molitveni doručak"

Sa gostima iz SAD i EU molili se za sreću Balkana

BEOGRAD - U Beogradu je juče održan "Molitveni doručak" balkanskih naroda, po uzoru na sličan međunarodni skup koji se svake godine održava u Vašingtonu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova, a preneo Tanjug. Navedeno je da su skupu prisustvovali "mnogi gosti, pre svega iz SAD i Evropske unije", kojima se obratio ministar spoljnih poslova Vuk Drašković.

"Dobrodošli u Beograd i osećajte se kao u svojoj kući. Ovde smo zbog zajedničke želje: da Balkan postane velika regija mostova među njegovim ljudima, narodima, religijama, kulturama i istorijama. Kada je stvaran ovaj deo sveta Tvorac je bio posebno nadahnut. Najlepše planine, najlepše ravnice, najlepše reke, kanjoni, vodopadi, najlepša ostrva i obale četiri mora ...", isticao je ministar i dodao da je "malo onog što Balkancima nije zajedničko. Od trajne širokogrudosti, pa do povremene i opasne isključivosti, koja eksplodira kao mržnja i rat".

Drašković je rekao da je "vreme na Balkanu uglavnom vedro, ali se brzo navuku oblaci i lako udari grom. Bal se lako preobraća u Kan".

"Balkan je mesto susreta i zagrljaja svih monoteističkih religija svega. Bal se preobraćao uvek u Kan kada bi strasti oslepile ljude, pa bi zaboravili da su njihove vere posvećene istom i zajedničkom Bogu" i pozvao prisutne da se ćuteći, u svojim srcima, pomole da Balkan bude samo Bal, samo sreća, a da Kan, nesreća, pripadne istoriji".


vesti po rubrikama

^politika

Socijalisti juče uslovili podršku Koštunici
Skup o govoru mržnje u haškoj optužnici protiv lidera radikala Vojislava Šešelja
Tadić se juče u Podgorici sreo sa crnogorskim zvaničnicima
Šef diplomatije Vuk Drašković imitira Amerikance, organizovao "Molitveni doručak"
 


     


FastCounter by LinkExchange