GLAS JAVNOSTI    

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota 27. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Istraga o krađi na naplatnim rampama na autoputu trajala godinu dana

Pokrali na desetine milijardi dinara

Uhapšeno 25 radnika "Puteva Srbije", koji su, pomoću kompjuterskog programa, "skidali" novac od putarina i štimovali podatke o broju vozila

BEOGRAD - Policijska istraga o krađi na naplatnim rampama na autoputu trajala je više od godinu dana, saznaje Glas iz izvora bliskih istrazi, koji su insistirali da ostanu anonimni. Razlog zašto je sve trajalo dugo je namera policije da otkrije ko je sve umešan u najveću krađu u Srbiji od piramidalnih štedionica. Policija je pratila tokove novca, kako bi se utvrdilo da li je umešan i neko od rukovodilaca iz Direkcije za puteve ili Ministarstva za kapitalne investicije. Posebno je bilo pipavo pribaviti dokaze o kompjuterskom programu, pomoću koga su osumnjičeni "skidali" novac od putarina i štimovali podatke o broju vozila koje dnevno prođu autoputem. U Srbiji ima vrlo malo tužilaca, policajaca i sudija sposobnih da vode istragu ili sudski proces vezan za..

 

Koštunica primio reprezentaciju SCG uoči meča sa Urugvajem (20.15) i ispraćaja na SP

Vlada Srbije časti "plave" 300.000 evra!

Kod ovih momaka vidim jedan sjajan spoj mladosti i iskustva, ali i jedinstva i sloge, koje će im na Mondijalu, siguran sam, doneti uspeh, rekao premijer Srbije Vojislav Koštunica

Navijači SCG večeras će (20.15), u okviru prijateljskog meča protiv Urugvaja, na stadionu "Crvene zvezde", imati poslednju priliku da "plavima" požele puno sreće i uspeha na predstojećem Svetskom prvenstvu u Nemačkoj. Premijer Srbije Vojislav Koštunica imao priliku da se od reprezentativaca, stručnog štaba i rukovodstva "plavih" oprosti dan ranije. On je juče "plavima" obećao da će ih Vlada Srbije, zato što su se plasirali na SP, premirati sa 300.000 evra..


Predsednik Kipra Tasos Papadopulos priznao da je Antedžol firma države Srbije

Obelodanjena pljačka i Dinkićeva uloga

Budući da je Papdopulos priznao da je Antedžol firma Beogradske banke i da je postojala u 2002. i u 2003. godini, otkriveno da je likvidacija Beogradske banke, koju su krajem 2001. pokrenuli čelnici iz NBJ (Dinkić) i Agencije za sanaciju banaka (Labus), izvedena na nelegalan način. Pored toga, ovo priznanje dokazuje da je Dinkić i njegova ekipa predala državno vlasništvo Srbije u ruke strancima bez pravnog osnova - tvrdi Predrag Đorđević

Posle pojavljivanja u javnosti veoma značajnog, za istinu o srpskom novcu, Izveštaja nezavisnog finansijskog istražitelja Haškog tribunala Mortena Torkildsenda, pojedinci iz kiparske političke elite nisu imali više kuda jer je istina izašla na videlo. Među prvima koji je morao da se pravda domaćoj i stranoj javnosti bio je sadašnji predsednik Tasos Papadopulos. NJegova advokatska kancelarija je do tada uspevala da odbrani predaju ..


Male šanse da žalbe Bloka za SCG oko referenduma budu uvažene

Masovno odbacivanje prigovora

Zdravko Gvozdenović (RRK): Žale se na biračke spiskove, ali oni su zaključeni još pre desetak dana

BEOGRAD - Republička referendumska komisija odbila je do sinoć 82 prigovora na referendumski proces, koji su se odnosili na birački spisak, izjavio je na konferenciji za novinare predsednik RRK František Lipka. On je rekao da je RRK dobila 203 prigovora, te da će preostalih 121 rešiti u toku noći i danas, dodajući da ne može da proglasi konačan rezultat referenduma dok ne budu iscrpljene sve pravne mogućnosti na prigovore. Posle konferencije za ..


Intervju: Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja

Godinu i po dana borbe za javnost

Mislim da je jako dobro to što broj građana koji traži informacije od javnog značaja raste. To pokazuje da su građani svesni prava, kaže Šabić

Institucija poverenika za informacije od javnog značaja je nešto potpuno novo u našoj zemlji. I nešto što je u velikoj meri različito od mentaliteta naših državnih činovnika, koji smatraju da je sve tajna i da novinari i javnost ne smeju da saznaju ništa što oni ne žele da saznaju. Ipak, poverenik Rodoljub Šabić već godinu i po dana radi na tome da se stvari promene.

- Zakon je stupio na snagu novembra 2004. godine i ovo je 18. mesec kako radimo. Na pitanje kako sam zadovoljan, odgovoran je..


Boris Vukobrat, predsednik švajcarske firme, o sporu sa NIS

Po Naumovu - sve u Božjim rukama

Pokušali smo da problem rešimo bez suda, ali ministar energetike nije želeo da se "meša u svoj posao"

BEOGRAD - Predsednik Upravnog odbora Naftne industrije Srbije Željko Popović izbegavao me je četiri meseca da razgovorimo o problemu koji je nastao između naših firmi iako sam njemu i Radomiru Naumovu, ministru energetike, pomogao da se dogovore sa predsednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem i vodećim ljudima hrvatske energetike. Nadležni iz NIS-a priznali su da je reč o kriminalnim radnjama pojedinih funkcionera u Rafineriji nafte Novi Sad, ali niko ništa nije preduzeo već su svi izbegavali da nešto učine - izjavio je juče Boris Vukobrat, predsednik švajcarske kompanije "Kopešim grupa"..