GLAS JAVNOSTI      

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak 25. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Nezvanični pregovori o rekonstrukciji Vlade Srbije već počeli

Vladeta Janković umesto Vuka?

Pošto socijalisti neće glasati za izbor Draškovića, Koštunica ozbiljno razmišlja da Vladetu Jankovića, svog savetnika za spoljne poslove, postavi za srpskog šefa diplomatije, a da SPO-u ponudi mesto potpredsednika

BEOGRAD - Iako stručnjaci cene da je za proglašenje nezavisne Srbije potrebno nekoliko dana, to će se prilično odužiti jer se naši vlastodršci glože oko dve-tri nove ministarske fotelje.Pošto socijalisti tvrde da neće glasati za izbor Vuka Draškovića na mesto šefa diplomatije Srbije, Vojislav Koštunica ozbiljno razmišlja da lidera SPO-a skloni sa te funkcije. Prema saznanjima Glasa, premijer kao, trenutno, najozbiljnijeg kandidata za ministra spoljnih poslova vidi Vladetu Jankovića, svog savetnika za spoljne poslove. Janković je i potpredsednik DSS-a, a bio je i prvi ambasador SCG u Londonu posle ..

 

Sedam funkcionera G17 plus prikrili tajne račune fantomskih firmi u Popular banci

Lažnim bilansima krili novac Srbije

Fabrikovanim i lažnim bilansima čelnici NBJ - Mlađan Dinkić i Beogradskoj banci - Nikola Živanović, hteli da umanje nestale milijarde dolara, i po dokumentaciji centralne banke prikažu samo mali deo koji su iznela preduzeća, zemljoradničke zadruge i firme koje nisu realizovale uvoz. To znači da su funkcioneri, koji su obuhvaćeni mojom krivičnom prijavom, radili veoma selektivno, pokušavajući da zatru trag ukupnoj sumi novca - tvrdi Predrag Đorđević

Odgovorno tvrdim, na osnovu dokumenata, da su, nakon ulaska Mlađana Dinkića u Narodnu banku Jugoslavije posle petooktobarskih promena 2000. godine, i postavljenja Nikole Živanovića na čelo Beogradske banke a. d. Beograd, te dve institucije pravile bilanse koji su trebali da..


U niškom selu Kamenica prevrnuo se autobus pun putnika

Jedan poginuo, 23 povređena

Sumnja se da su autobusu, vlasništvo autoprevoznika "Lekon" iz Beograda, otkazale kočnice. Saša Dinić (35) iz Cerja podlegao je povredama

NIŠ - Saša Dinić (35) iz Cerja podlegao je povredama u Kliničkom centru u Nišu od posledica nesreće koja se dogodila juče, u 6.10, na ulazu u selo Kamenica. Do nesreće je došlo kada je autobus privatnog autoprevoznika "Lekon" iz Beograda, koji je saobraćao na relaciji Cerje - Niš, iz za sada neutvrđenih razloga sleteo s puta i prevrnuo se. Teške telesne povrede zadobili su Ruska Stojanović (70), LJubiša Đokić (43), Milomir Lazić (51), Sanja Vuković (38), Srbislav Marković (38) i Jovica Marinković (51) i oni su zadržani na lečenju u Kliničkom centru. Nakon ukazane lekarske pomoći zbog lakih telesnih povreda, kućama su ..


Preminuo poslanik SRS Miroslav Nedeljković

BEOGRAD - Poslanik Srpske radikalne stranke Miroslav Nedeljković (1955) iz Gornjeg Milanovca, preminuo je juče od srčanog udara u Urgentnom centru u Beogradu. Nedeljkoviću je pozlilo tokom prepodneva, neposredno posle istupa za skupštinskom govornicom, nakon čega je sam zatražio pomoć u skupštinskoj ambulanti. Veoma brzo je kolima hitne pomoći prebačen u Urgentni centar, gde je u više od 20 navrata pokušana reanimacija, ali mu nije bilo pomoći.

Nedeljković je bio lekar internista i, prema rečima njegovih stranačkih kolega, veoma je teško doživeo rezultate referenduma za smenu predsednika opštine u Gornjem Milanovcu, koji su održani pre tri dana.Zbog smrti Nedeljkovića, parlament je juče prekinuo sednicu.Ovo nije prvi slučaj da poslaniku pozli u zgradi Skupštine, da se angažuju dežurne službe i hitna pomoć, ali je prvi s tragičnim ishodom.


Vladika Artemije za Glas o najnovijoj rundi pregovora sa Albancima u Beču

Sit sam albanskih obećanja

BEOGRAD - Dijalog o Kosovu i Metohiji u Beču koji se odnosio na navodnu zaštitu verskih i kulturnih spomenika bio je najobičniji razgovor na kojem ništa nije dogovoreno - ističe za Glas javnosti vladika Raško-prizrenski dr Artemije (Radosavljević), koji je sa vladikama bačkim Irinejem i lipljanskim Teodosijem predstavljao Srpsku pravoslavnu crkvu u državnoj delegaciji Srbije.
Pojedini članovi delegacija ocenili su da su ovi razgovori bili uspešniji od dosadašnjih. Da li vidite neki napredak? ...


Čuvala mrtvu svekrvu četiri meseca da bi podizala njenu penziju

JAGODINA - Dušanka Vulić (64) iz Jagodine osuđena je na osam meseci uslovno na dve dve godine za krivično delo prevare jer je od januara do 10. maja prošle godine mrtvu svekrvu Radmilu Vulić (78) čuvala u njenoj porodičnoj kući u selu Glogovcu kod Jagodine. Na taj način, ona je primila porodičnu invalidninu i penziju za februar i mart prošle godine.

Pitanje je kada bi se saznalo za Radmilin leš da neko od meštana nije posumnjao da je baka Radmila preminula, jer je nisu viđali. Prema priči Glogovčana, najsumnjivije im je bilo što Dušanka, koja je svekrvu obilazila svaka dva-tri dana, donosi gotovo prazne ..


Starac ubio ženu, snaha umrla od infarkta

VALJEVO - Sava Ninić (77), zemljoradnik iz Dupljaja, sela pored Valjeva, uhapšen je juče pod sumnjom da je ubio svoju suprugu Verku Ninić (72) sa više uboda nožem u grudi, oko 8 časova, u svojoj kući u ovom selu, zaseok Pimići. Kako nezvanično saznajemo, oboje staraca bili su bolesni, a Sava je, čak, dve godine bio šlogiran. U selu niko nije mogao da kaže da je Ninić bio agresivan ili da su uočeni bilo kakvi problemi i nesuglasice između supružnika. Uglavnom su slabo viđani u selu, a meštani su puni hvale za njihovog sina Radoja (30), koji je neoženjen i živeo je zajedno sa njima u domaćinstvu. Ninići imaju i tri ćerke, koje su ..