GLAS JAVNOSTI      

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 24. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Tadić i Koštunica juče se obratili javnosti povodom referenduma

Tadić : Živela Srbija!

BEOGRAD - Boris Tadić, predsednik Srbije izjavio je juče da prihvata preliminarne rezultate referenduma u Crnoj Gori koje je utvrdila Republička referendumksa komisija.
- Zalagao sam se za očuvanje zajedničke države sa uverenjem da je ona bolji okvir za naš brži, zajednički pristup EU. Međutim, kao demokrata i predsednik demokratske zemlje potpuno sam spreman da prihvatim većinsku odluku građana Crne Gore - rekao je Tadić na konferenciji za novinare i pozvao sve političke subjekte u Crnoj Gori i Srbiji da omoguće RRK da "nesporno utvrdi rezultate i time otkloni sve sumnje u tok referendumskog procesa"..

 

Pristalice Bloka za nezavisnu državu juče slavile ispred dvora kralja Nikole na Cetinju

I Crnogorci ispekoše vola

Uz ražanj, potoke piva i pucnjavu, svi su bili veseli. Mladi, pomalo pripiti, u jednom trenutku zapevali "Oprosti mi draga mati, došlo vreme Srbe klati", na šta su stariji odmah reagovali i smirili ih

Cetinje je preksinoć pocrvenelo od hiljada crvenih majica, kačketa, šalova i crnogorskih zastava, koje su se vijorile u čast pobede Bloka za nezavisnu državu.Na putu ka drevnoj crnogorskoj prestonici još od ranog popodneva otegla se kilometarska kolona. Činilo se da ovaj mali, istorijom protkan grad neće moći da primi one koji su iz raznih krajeva Crne Gore pohrlili da baš tu proslave nezavisnost..


Ugušila bebu i bacila je u bunar

ZAJEČAR - Policija je lišila slobode B. Stojanović (41), rodom iz Niša sa prebivalištem u Malom Jasenovcu kod Zaječara i njenog nevenčanog supruga S. Todorovića (42) iz ovog sela zbog osnovane sumnje da je B. ubila tek rođenu bebu, a S. je na to podstrekivao..


Preregistracija automobila uvezenih preko Crne Gore

Srpske tablice uz nadoknadu?

Vlada još nije odlučila da li će se naplaćivati porez i carina na "crnogorske" automobile

BEOGRAD - Otcepljenje Crne Gore smanjiće porodične budžete vlasnika automobila koje u Srbiji voze sa crnogorskim tablicama. Prema grubim procenama jer, srpsko Ministarstvo za unutrašnje poslove nema preciznih podataka, na našim putevima ima oko 50.000 automobila registrovanih u Crnoj Gori. Pošto srpsko Ministarstvo za finansije još nije obelodanilo pod kojim uslovima će se obaviti registracija u slučaju nezavisnosti Crne Gore, za ..


Predrag Đorđević obelodanjuje tri kontradiktorna odgovora centralne banke, i tvrdi

NBJ i Dinkić prikrili najveću pljačku

Pokušavajući da sazna šta je sa ostatkom novca njegove kompanije, Đorđević od NBJ dobio tri odgovora - nismo nadležni, broj odobrenja ne pripada nalogu i isplata je stornirana. To nije tačno, NBJ je bila saučesnik u kriminalnim delima Beogradske banke i prikrivala firmu Antedžol, tvrdi podnosilac krivične prijave

Tražeći od Narodne banke Jugoslavije i novog guvernera Mlađana Dinkića tačnu informaciju o konkretnom nalogu za plaćanje Beogradske banke a. d, po kome je suma uplaćena mojoj firmi na Kipru dospela samo u delimičnom iznosu, već krajem 2000. godine otkrivam da i nova administracija centralne banke krije istinu o nestalom novcu Srbije. Iako mi je i pre prvog pisma Dinkiću (6. decembar 2000.) bilo jasno šta se tačno desilo sa..