GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 22. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Za upis u srednje škole 210 mesta

LUČANI - U ovoj školskoj godini u šest osnovnih škola u Dragačevu osmi razred završava 284 učenika, dok je planom upisa u srednje škole koji je sačinilo Ministarstvo prosvete i sporta u srednjoj školi "Dragačevo" u Guči za upis u prvi razred predviđeno je 210 mesta.

Za četvorogodišnje školovanje nove srednjoškolce upisivaće odeljenje gimnazije i zanimanja za kompjutersku konstrukciju, zaštitu životne sredine, trgovac i finansijski tehničar. Za treći stepen obrazovanja upisaće se jedno odeljenje kombinovano od 15 autolimara i isto toliko automehaničara i jedno odeljenje trgovaca.

Plan upisa Ministarstva prosvete i sporta umnogome se razlikuje od od želja i potreba, kažu u jednoj srednjoj školi u Dragačevu.

- Umesto traženih 9 dobili smo sedam obrazovnih profila. Zahtev da se upišu učenici na smeru hemijski laborant je odbijen jer je Ministarstvo procenilo da za taj obrazovni profil neće biti interesovanja jer je prošle godine upisan 21 đak, kažu u ovoj školi. Mnogi učenici zainteresovani za hemiju biće razočarani, ali su u školi ipak zadovoljni novim zanimanjem kojim je kompenzovano ukidanje dosadašnjeg hemijskog smera. Obrazovni profil za zaštitu životne sredine je vrlo atraktivan i sigurno će privući veliku pažnju mladih, kažu u školi.

O.Dašić


vesti po rubrikama

^Srbija

Proslavljen trostruki jubilej posvećen svetom vladici Nikolaju Velimiroviću
Lozničani grade pešačku stazu od Tršića do manastira Tronoša
Prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u Sokogradu kod LJubovije
Promoter "Drinske regate"
Za upis u srednje škole 210 mesta
Kraljevački proizvođač vatrostalnih materijala pred prodajom
Lozničke firme i nekadašnji giganti vape za novim većinskim vlasnicima
   
 


     


FastCounter by LinkExchange