GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 22. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


 

Đukanović: Čestitam vam nezavisnost

Odlukom građana Crne Gore obnovljena je nezavisnost i suverenost Crne Gore. Prebrojali smo 99 odsto glasova i na bazi tih podataka imamo 55,5 odsto glasova. U odnosu na konkurentski blok imamo oko 45 hiljada glasova više. Ovo je naznačajniji politički događaj u novijoj crnogorskoj istoriji. Čestitam građanima Crne Gore nezavisnost - izjavio je jutros u 01. 40 sati premijer Crne Gore Milo Đukanović.

Popović (NS): Čist primitivizam

Predrag Popović, predsednik narodne stranke i jedan od lidera Bloka za zajedničku državu rekao je za Glas da je stanje "vrlo teško". - Odlučiće oko 1.000 do 1.500 glasova. A ovo proglašavanje rezultata i slavlje suprotnog bloka na ulicama Crne Gore je divljanje i krajnji primitivizam, jer je bio dogovor da niko ne reaguje dok Republička referendumska komisija ne objavi zvanične rezultate - rekao je Popović i naglasio da je samo rezultat RRK validan. On je napomenuo i da je Cemi na osnovu svega deset odsto obrađenih listića potrčao da objavi rezultate. - Pa, taj Cemi je i osnovao Đukanović kako bi mu poslužio u ovu svrhu - naglasio je on. Upitan da prokomentariše to što je šef crnogorske diplomatije, kako nezvanično saznajemo, kod sebe i pre kraja glasanja okupio ambasadore koji su u SCG rekao je: - To nije fer, to je čista demonstracija sile ministra spoljnih poslova.

J. J.

Vuković (DPS): Srbijo, srećna ti nezavisnost!

PODGORICA - Miodrag Vuković, visoki funkcioner DPS-a okarakterisao je za Glas odbijanje Bloka za zajedničku državu da prizna preliminarne rezultate referenduma koje su izneli Cesid i Cemi kao pravo gubitnika.
- Ko gubi ima pravo da se ljuti. Ipak, svi mi ćemo da živimo zajedno, napetosti između dva bloka nema i nećemo da se svađamo. Sada nas čeka stabilizacija prilika u Crnoj Gori, dijalog sa Beogradom i put u EU - objasnio je Vuković.
On je napomenuo da je iz Srbije, do ponoći, dobio 12 čestitki i to od lidera nekadašnjeg DOS-a, počev od Nenada Čanka.
- Niko od vlasti Srbije još nam nije čestitao. Razumemo ih, jer podržavaju suprotstavljeni blok i sad moraju da čekaju zvanične rezultate. Očekujemo da će dijalog sa Beogradom početi odmah. Poručujemo im "Beograde, dobro jutro! Rodila se nova Crna Gora! Srbijo, čestitam ti na nezavisnosti!" - istakao je Vuković.

J. J.


Grubač: Srbija preuzima funkcije državne zajednice

BEOGRAD - Bivši ministar pravde u Vladi SRJ i profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Momčilo Grubač izjavio je sinoć Tanjugu da nezavisnošću Crne Gore, Srbija postaje nezavisna država i da u skladu s tim preuzima funkcije koje su do sada bile u nadležnosti državne zajednice SCG.
On je rekao da Srbija mora doneti novi zakon o vladi, kojim će se nadležnosti državne zajednice usmeriti ka republičkim organima i oformiti ministarstva odbrane i inostranih poslova.
Grubač je ukazao na to da je prema odredbama Ustavne povelje Srbija naslednica državne zajednice u međunarodnim organizacijama.
- U tom pogledu Srbija je u boljem položaju, jer Crna Gora, koja startuje kao nova država, mora podneti zahtev za uključenje u sve međunarodne organizacije, kazao je Grubač.
On je naveo da će u narednom periodu uslediti proces deobe zajedničke imovine, diplomatskih predstavništava, na način na koji je to vršeno prilikom sukcesije sa bivšim republikama SFRJ.


vesti po rubrikama

^politika

REFERENDUM : (Nezvanično) Crna Gora izglasala nezavisnost
REFERENDUM : U Pljevljima haotično stanje
REFERENDUM : U Boki zamalo sukobi pristalica dva bloka
REFERENDUM : Samardžić: Vlada Srbije ne žuri
REFERENDUM : Đukanović: Čestitam vam nezavisnost
REFERENDUM: Čestitke i uzdržanost
REFERENDUM:Vest pod oznakom hitno otišla u svet
REFERENDUM: Procenti na crnogorskom referendumu pretvoreni u kvote
REFERENDUM: Džaba glasanje, većina je za SCG
REFERENDUM: Za nezavisnu Srbiju 92 odsto
 


     


FastCounter by LinkExchange