GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 22. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Samardžić: Vlada Srbije ne žuri

BEOGRAD - Savetnik premijera Srbije Slobodan Samardžić rekao je sinoć da će Vlada Srbija posle proglašavanja zvaničnih rezultata referenduma u Crnoj Gori razmotriti buduće odnose Srbije i Crne Gore u zavisnosti od toga kakvi ti rezultati budu, ali da neće žuriti, bez obzira na ishod, prenosi Beta.

Samardžić je, gostujući na RTV Srbije, rekao da, ukoliko konačnim rezultatima referenduma bude potvrđena pobeda opcije za nezavisnost Crne Gore, Vlada Srbije neće žuriti da reguliše nove odnose sa Crnom Gorom, jer, kako je rekao, ima dosta drugih problema.
- U tom slučaju, mora se sesti i ići korak po korak ka nekoj normalnoj regulaciji odnosa Srbije i Crne Gore, ali moram vam reći da to neće ići brzo. Srbija ima dovoljno svojih problema da bi se sada odmah bacila na regulaciju odnosa sa Crnom Gorom, kazao je Samardžić.

Ukoliko bude proglašena nezavisnost Crne Gore, ona će, prema Samardžićevim rečima, u međunarodno-pravnom smislu krenuti od nule, zato što je Srbija sukcesor državne zajednice.

Samardžić je izrazio pretpostavku da će, u tom slučaju, raspodela državne imovine biti sprovedena po kriterijuma koji su primenjeni pri podeli imovine sa ostalim državama bivše Jugoslavije.

- Vlada Srbije se nije mnogo angažovala oko dve alternativne strategije zato što su one bile alternativne. Zašto bi sada jedna vlada razrađivala, u situaciji kada ima toliko svojih poslova, nekakve dve strategije za moguća rešenja u Crnoj Gori, rekao je Samardžić.

On je istakao da je Srbija možda bila i previše uzdržana za vreme predreferendumske kampanje, i izrazio žaljenje zbog toga što je prešla preko toga što 260 hiljada državljana Crne Gore nije imalo pravo glasa.

Inače, juče je i iz kabineta predsednika stiglo saopštenje da će prvo sačekati zvanične rezultate, a tek onda izaći sa stavom oko ishoda referenduma.


vesti po rubrikama

^politika

REFERENDUM : (Nezvanično) Crna Gora izglasala nezavisnost
REFERENDUM : U Pljevljima haotično stanje
REFERENDUM : U Boki zamalo sukobi pristalica dva bloka
REFERENDUM : Samardžić: Vlada Srbije ne žuri
REFERENDUM : Đukanović: Čestitam vam nezavisnost
REFERENDUM: Čestitke i uzdržanost
REFERENDUM:Vest pod oznakom hitno otišla u svet
REFERENDUM: Procenti na crnogorskom referendumu pretvoreni u kvote
REFERENDUM: Džaba glasanje, većina je za SCG
REFERENDUM: Za nezavisnu Srbiju 92 odsto
 


     


FastCounter by LinkExchange