GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 22. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


U Boki zamalo sukobi pristalica dva bloka

TIVAT - Situacija u Tivtu neposredno nakon što su predstavnici CEMI-ja saopštili da je za nezavisnu Crnu Goru glasalo 56,3 odsto glasača, postala je izuzetno naelektrisana. Pred prostorijama štaba za zajedničku državu pre objavljivanja ove informacije okupio se priličan broj pristalica ovog bloka koji su sa izraženom nevericom komentarisali objavljene rezultate. Nenaviknuti na ovako brzo iznošenje rezultata odbijali su da prihvate ono što je rečeno, uz bučno negodovanje i komentare "sve je ovo velika nameštaljka".

Sa druge strane, pristalice bloka za nezavisnost u roku od pet minuta su automobilima okićeni crnogorskim zastavama, zakrčili sve gradske ulice. U blizini mesta gde su se okupile pristalice unitarističkog bloka umalo nije došlo do ozbiljnijeg incidenta, naime, kolona automobila predvođena autobusom iz koga se vijorilo dvadesetak crnogorskih zastava prošla je tik pored prostorija unitarističkog bloka. Došlo je do verbalnog duela dve suprodstavljene grupe. Neko je kamenom polomio prozor na prostorijama Liberalnog saveza Crne Gore, koji je podržao opciju za nezavisnost, ali igrom slučaja prostorije se nalaze u istoj zgradi gde su i prostorije bloka za zajedničku državu , to je izavalo opštu pometnju među okupljenima, obzirom da se nije znalo sa koje strane je doletela kamenica. Međutim, teži incident je sprečen samo zahvaljujući trezvenosti nekolicine starijih ljudi koji su mlađe uspeli da ubede da ne nasedaju na provokacije.

Nešto kasnije na istom mestu opet je došlo do gužve kada je druga kolona pristalica nezavisne Crne Gore prišla grupi okupljenih koji su za zajedničku državu. Unitariste je posebno iziritirala činjenica da je na čelu kolone bio automobil sa šahovnicom. Došlo je do kratkotrajnog guranja, ali srećom samo između onih koji su navodno sinoć izgubili pošto su uspeli da jednog svog člana zadrže da ne napravi incident i napadne vozača automobila sa šahovnicom. Nekoliko minuta nakon toga grupa vodećih aktivista bloka za zajedničku državu uspela je da ubedi aktiviste da se raziđu kućama, tako da je, čini se, "opasnost" prošla. Kako smo uspeli da saznamo iz potpuno nezvaničnih izvora, obzirom da su mobilni telefoni potpuno bili van funkcije, slična situacija je bila i u preostale dve opštine Boke Kotorske, Herceg Novom i Kotoru.

N. Ćaćić


vesti po rubrikama

^politika

REFERENDUM : (Nezvanično) Crna Gora izglasala nezavisnost
REFERENDUM : U Pljevljima haotično stanje
REFERENDUM : U Boki zamalo sukobi pristalica dva bloka
REFERENDUM : Samardžić: Vlada Srbije ne žuri
REFERENDUM : Đukanović: Čestitam vam nezavisnost
REFERENDUM: Čestitke i uzdržanost
REFERENDUM:Vest pod oznakom hitno otišla u svet
REFERENDUM: Procenti na crnogorskom referendumu pretvoreni u kvote
REFERENDUM: Džaba glasanje, većina je za SCG
REFERENDUM: Za nezavisnu Srbiju 92 odsto
 


     


FastCounter by LinkExchange