GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 22. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


U Pljevljima haotično stanje

PLJEVLJA - Dva sata po završetku referenduma u Pljevljima situacija je dosta haotična, teška, ali je zahvaljujući prisustvu brojnih snaga policije u centru grada za sada sve pod kontrolom.

Pristalice bloka za zajedničku državu posle početne euforije zbog dobrog rezultata u ovom gradu sa nedoumicom su primili vest da je po prvim preliminarnim rezultatima Crna Gora već nezavisna država. Nekoliko desetina pristalica državne zajednice već su se od 21 sat okupili ispred sedišta SNP u centru Pljevalja. Mahali su srpskom trobojkom i uzvikivali Srbija, Srbija, Kraljevina Srbija, Crna Gora i Srbija biće jedna familija, pevali "Nije ovo Montenegro, već je ovo srpsko leglo", "Biće, biće srpsko more, na obali Crne Gore", "Od Topole pa do Ravne Gore..."

Od objavljivanja prvih rezultata gradom su počele da kruže kolone pristalica suverene Crne Gore sa crvenim zastavama koji su iz kola u pokretu skandirali "Viva Montenegro", zaustavljali vozila i jedni drugima čestitali nezavisnu državu. U jednom trenutku, sinoć oko 23 sata, između pristalica dva bloka udaljenih samo tridesetak metara, umalo nije došlo do bliskog kontakta i tuče. Incident je sprečen efikasnom akcijom policije koja se postavila između dve grupe. Situacija u gradu bila je dosta napeta, ali je ostala pod kontrolom policije.

Z. Šaponjić


vesti po rubrikama

^politika

REFERENDUM : (Nezvanično) Crna Gora izglasala nezavisnost
REFERENDUM : U Pljevljima haotično stanje
REFERENDUM : U Boki zamalo sukobi pristalica dva bloka
REFERENDUM : Samardžić: Vlada Srbije ne žuri
REFERENDUM : Đukanović: Čestitam vam nezavisnost
REFERENDUM: Čestitke i uzdržanost
REFERENDUM:Vest pod oznakom hitno otišla u svet
REFERENDUM: Procenti na crnogorskom referendumu pretvoreni u kvote
REFERENDUM: Džaba glasanje, većina je za SCG
REFERENDUM: Za nezavisnu Srbiju 92 odsto
 


     


FastCounter by LinkExchange