GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 22. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Juče, začudo, Adom šetali samo najverniji, a možda i najhrabriji Beograđani

Nasip i komarci ipak učinili svoje

Lepo vreme i visoke temperature nisu izmamile građane na omiljeno šetalište i kupalište - Adu Ciganliju. Ugostitelji tek očekuju "najezdu"

Kafići su, posle više od tri nedelje katanca na vratima zbog zabrane bilo kakve aktivnosti na Adi i isključene struje, ponovo bili spremni za goste. Redovi stolica i ležaljki poređani na očišćenim plažama, ali gostiju jako malo. Tek nekoliko devojaka i momaka pilo je svoje piće zavaljeno u ležaljke i spas od vrućine tražilo u brčkanju nogu u plićaku Savskog jezera. Omiljena srpska disciplina roštiljanje, ipak, nije bila zapostavljena. Nekima ni na 30 stepeni nije bilo teško da raspale roštilj na travi. Oni hrabriji su se i okupali, u vodi koja je samo u plićacima bila prljava. Kajakaši su iskoristili priliku i lepo vreme da isprobaju svoje veštine i zaveslaju po mirnoj reci, a na drugoj strani jezera ista situacija odgovarala je skijašima na vodi. Ova ekstremna disciplina dostupna je i svima koji bi samo da probaju skijanje na vodi, a sat vremena na dasci košta 700 dinara ujutro i 950 posle podne.

Ni ranijih godina Ada nije bila previše posećena u maju mesecu, malo zbog ispitnih rokova, malo zbog još nedovoljno tople jezerske vode. Beograđanima, koji se klone gužve i jakog sunca, ovakva situacija baš odgovara.

- Mislim da sezona tek počinje i da će gostiju biti sve više. Ovo je tek drugi vikend da je dozvoljen boravak na jezeru. LJudi prate prognozu i ukoliko ima malo oblaka, poseta je odmah slabija. Veću posetu očekujemo već sledećeg vikenda, kada će biti održana različita sportska takmičenja - mišljenje je ugostiteljskih radnika.

Ali, Savsko jezero ima svoje verne posetioce, koji su jedva dočekali lepo vreme i prestanak zabrane, mada im ne odgovara što još nisu u mogućnosti da se kupaju, iznajme pedalinu, skaču na gumenom dvorcu. LJubav prema vodi, prirodi i suncu nadjačala je sve nedostatke.

- Dolazimo redovno, navučeni smo na Adu. Kad ne možemo da plivamo nađemo zabavu. Ja se sunčam, suprug vozi rolere, a deca skaču na bandži-trampolini. Pet minuta ovakve zabave i rekreacije košta 140 dinara. U toku letnje sezone ima mnogo više atrakcija i za decu i za odrasle, ali one još nisu postavljene - kaže Branislava Balatović, sugrađanka, dodavši da redovno dolaze pre podne, jer je tada manja gužva.

I. Z. - I. V.


vesti po rubrikama

^Beograd

Juče, začudo, Adom šetali samo najverniji, a možda i najhrabriji Beograđani
Japan stigao u Beograd
Četvrtini ispitanih adolescenata nepovratno oslabljen sluh
Beogradskim osnovcima nudi se ovog leta, po prvi put
Temperatura će u utorak u prestonici dostići 33 stepena
Preparati za negu lica u Šestoj gimnaziji
 


     


FastCounter by LinkExchange