GLAS JAVNOSTI      

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 21. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Srbija pamti: sedam godina od bombardovanja bolnice

Ministar odbrane SCG Zoran Stanković, predstavnici Gardijske jedinice Vojske SCG i član Gradskog veća Vladan Šubarević juče su položili cveće na spomen-obeležje u Ulici Jovana Marinovića, povodom sedme godišnjice stradanja sedmorice pripadnika Gardijske brigade i troje pacijenata bolnice "Dragiša Mišović" u NATO agresiji na našu zemlju. U NATO agresiji na srpsku prestonicu 1999. godine oštećeno je više od 20 objekata KBC "Dragiša Mišović" koji se nalazi u rezidencijalnom delu glavnog grada. Na slici desno ostaci jednog od bombardovanih objekata.

 


Građani Crne Gore danas glasaju o državnopravnom statusu republike

Crnogorci odlučuju o sudbini zemlje

Prema zakonskoj proceduri na referendumu svaki birač mora da glasa lično. OEBS ocenio da je sve pod kontrolom i da ne očekuje probleme, mada je, ipak, spreman na sve

BEOGRAD - Počev od osam sati ujutro, pa sve do 21 sat, danas će se građani Crne Gore izjašnjavati da li su za ili protiv nezavisne države.Prema zakonskoj proceduri na referendumu o državno-pravnom statusu Crne Gore, svaki birač mora da glasa lično..

 

Dragana Aleksić (38) preminula posle porođaja u šumi

Porodilja umrla čekajući lekare

Dragana se porodila prekjuče na šumskom putu. Uspela je da stigne do kuće svoje majke noseći dete u krvavoj suknji, ali je, čekajući kola Hitne pomoći, iskrvarila. Beba ipak spasena

KRAGUJEVAC - Dragana Aleksić (38) iz Velikih Pčelica porodila se prekjuče na šumskom putu, uspela da stigne do kuće svoje majke noseći dete u krvavoj suknji, ali je čekajući lekare, preminula. Prema rečima očevidaca prva kola Hitne pomoći stigla su u zaselak Dubrave oko pola pet popodne, uzeli dete, a majci rekli da sačeka druga kola. Drugo vozilo, prema tvrdnji komšija i majke nesrećne žene, stiglo je sat i po kasnije, kada za ..


INTERVJU Marko Jakšić, član srpskog tima za Kosmet

Briga nas za svet, hoćemo Kosovo

Medijatori su krivi što su pregovori i dalje na početku. Albanci će uraditi onako kako im kaže međunarodna zajednica, jer se ponašaju kao da nemaju svoje mišljenje

Da li će Albanci prihvatiti novi predlog srpske strane da se pregovori nastave kao konkretni i direktni razgovori o statusu?

Albanci će uraditi onako kako im kaže međunarodna zajednica. Ako evropski posrednici budu uvideli prednost našeg plana, onda će i Albanci, koji se ponašaju kao da nemaju svoje mišljenje, pristati da nastave pregovore u pravcu u kojem mi smatramo da je najefikasnije. Međutim, naše je..


U BK televiziji ogorčeni zbog najnovije odluke Saveta RRA

Ovo je Dinkićev rukopis

Milomir Marić kaže da je premijer ministru dao "odrešene ruke" u dodeli frekvencija i disciplinovanju medija. Protestuju i novinarska udruženja

BEOGRAD - Program RTV BK televizije je samo na kratko ugledao svetlost dana, jer je Savet Republičke radiodifuzne agencije opet doneo odluku o zabrani emitovanja programa ali, ovoga puta, i trajno oduzeo dozvolu ovoj TV kući. Istu sudbinu su podelili TV 5 iz Niša i RTL kojima je Savet odbio prigovore na odluku o izdavanju dozvola za privremeno emitovanje programa..


Ministar potvrdio da je na Kipru pronađen novac i da je stopirana istraga

Ilić: Dinkiću, gde su milijarde dolara?

Guverner mi je dao ovlašćenje da ispred NBJ i vlade mogu da odem na Kipar i da sa ekipom, u kojoj su bili predstavnik MUP-a, DB-a i NBJ, istražim gde se nalazi srpski novac... Sve sam ispričao Dinkiću, koji je odmah otišao na Kipar i stupio u kontakt sa njihovim guvernerom. Mene i sve ostale članove delegacije je opozvao i rekao nam da više ne radimo na tome... Tu se sve prekida, i niko više ne pominje pare niti sva ta dokumenta do kojih se došlo - rekao je Ilić..