GLAS JAVNOSTI    

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota 20. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Oko 400 radnika "Rakete" štrajkovalo juče pred Vladom Srbije

Težak volan bez dinara u džepu

Radnici su najavili da će, ako budu bili ignorisani, u ponedeljak svi doći u Beograd i blokirati ga ceo dan

BEOGRAD - Oko 400 radnika užičkog autoprevoznika "Rakete" došlo je juče do Beograda i štrajkovalo pred zgradom Vlade Srbije. Oni su od vlasti tražili da raskine kupoprodajni ugovor s većinskim vlasnikom ovog preduzeća Milošem Radenkovićem. Razlozi su, kažu, što ne isplaćuje zarade, zadužuje preduzeće i ne plaća poreze i doprinose. Predstavnici štrajkača i predsednik Skupštine opštine Užice Milan Martić primljeni su u Vladi Srbije.

- Tri i po meseca nismo primili platu! Oduzeti su nam autobusi, a oni koji su nam ostali ne ispunjavaju nikakve standarde. Zato smo ...

 

U velikoj akciji policije uhapšene dve osobe

BEOGRAD - Jake policijske snage uhapsile su juče dvojicu muškaraca u Bloku 30 na Novom Beogradu i u garaži zgrada pronašle lažni policijski automobil.

Nekoliko desetina pripadnika Interventne brigade i Specijalne antiterorističke jedinice u civilu, sa fantomkama i pancirima i sa desetak džipova i vozila okružile su zgrade u Bulevaru Avnoja 76 oko 14 sati, a akcija policije je trajala sve do popodnevnih sati.


DRAMA U ETRU: Vrhovni sud Srbije uvažio tužbu BK televizije protiv Saveta RRA

BK uključuje predajnike, Savet preti tužbom

VSS: Savet nije utvrdio činjenice i izneo razloge za oduzimanje dozvole BKTV
Vasić: Savet začuđen, tužićemo sudiju LJubodraga Pljakića
Tijanić: Imamo ugovor sa "Direkt medijem", RTS prenosi Mondijal

BEOGRAD - Vrhovni sud Srbije uvažio je juče tužbu RTV BK i poništio odluku Saveta republičke radiodifuzne agencije o privremenom oduzimanju dozvole za emitovanje programa ovoj stanici na 30 dana. Odmah po objavljivanju te sudske odluke, BK televizija je počela da ..


Šef UBPOK-a potvrdio da je Antedžol bila glavna kriminalna firma bivše vlasti

Spasić: 11 milijardi maraka izneto iz zemlje

Mladen Spasić mi je rekao i da je Antedžol praktično bila banka i da je preuzeo funkciju Beogradske banke u platnom prometu. Samo u jednoj kalendarskoj godini Antedžol je imao promet od neverovatnih 11 milijardi maraka, a kutije sa dokumentacijom koja se odnosi na transakcije ove nelegalne
kompanije bile naslagane u nizu dužem od 20 metara - tvrdi Predrag Đorđević. To nedvosmisleno ukazuje da je Dinkićev istražni tim pronašao sve što je bilo potrebno da bi se vratio novac

O obrazloženju krivične prijave, koju je u februaru ove godine podneo protiv sedam funkcionera iz i oko stranke G17 plus, Predrag Đorđević kaže da je prijavljeni Mlađan Dinkić u martu 2001. godine "angažovao čoveka od njegovog poverenja Nikolu Živanovića" da vodi Beogradsku banku, kao..


Tadić i Koštunica pisali zemljama Kontakt grupe i Ahtisariju

Do statusa preko četiri stola

Srpski tim nudi direktne razgovore o novom ustavu, dugu, bezbednosti, ekonomskim pitanjima...

BEOGRAD - Predsednik i premijer Srbije Boris Tadić i Vojislav Koštunica, koji su i kopredsedavajući srpskog tima za razgovore o Kosovu i Metohiji, uputili su juče ambasadorima Kontakt grupe, specijalnom izaslaniku UN Martiju Ahtisariju i šefu delegacije EU u SCG Žozeu LJoverasu inicijativu za prelazak na efikasno i detaljno vođenje direktnih pregovora o budućem statusu Kosmeta..


Dragan Lakić (33) izvršio samoubistvo u policijskoj stanici

Policajac se ubio zbog otkaza

Kada je Lakić pročitao rešenje o otkazu, munjevito je izvadio pištolj i pucao sebi u glavu

BAJINA BAŠTA - Policajac Dragan Lakić (33), rodom iz sela Rače, kod Bajine Bašte, ubio se juče posle podne u službenoj prostoriji bajinobaštanske policijske stanice. U OUP-u Bajina Bašta nisu mogli ništa da nam kažu o ovom slučaju pošto istraga još nije završena, već su nas uputili na istražnog sudiju Milana Radulovića. O događaju koji je iznenadio Lakićeve kolege, ali i građane ovog podrinjskog gradića, predsednik Opštinskog suda Milan Radulović, koji je ..