GLAS JAVNOSTI  
sbiznis
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 19. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


ZLATARA


RACUNARSKI FAKULTET

 

 

Beograd ne pristaje na manje od 14 srpskih opština na Kosmetu

Nemoguća misija Alberta Roana

Srpski tim je saopštio Ahtisarijevom zameniku da ne odustaje od zahteva, dok Albanci "velikodušno" nude Srbima ukupno šest-sedam opština.Dušan Janjić: Predlog Srbije ne uvažava realnost sa terena i mišljenja Kontakt grupe, a pokazivanje mapa je pogrešno i prerano

BEOGRAD - Dogovora o broju i karakteristikama srpskih opština na Kosovu i Metohiji nema ni na vidiku jer nije pomogao ni let Alberta Roana, zamenika specijalnog predstavnika UN-a, od Beograda do Prištine.Srpski pregovarački tim jasno je stavio do znanja Roanu da je za Srbe neprihvatljivo da dobiju manje od 14 opština. Sa druge strane, Albanci, a sa njima i međunarodna zajednica "velikodušno" nude da "popuste" tako što na ranije ponuđene tri opštine srbima nude još tri-četiri. Uz to, kosovski Albanci tvrde i da su srpski zahtevi za decentralizacijom vlasti u tim opštinama preveliki..

 

 

Dinkić angažovao FIA u potrazi za novcem, a znao gde se nalaze srpske milijarde

Istraga sabotirana, Đinđić bio naivan

"Za rezultate su krivi oni koji su bili dužni da mi pomognu. Čak su me unapred osujetili. Vrlo brzo smo ukapirali da imamo sabotaže sa svih strana, da niko ne želi ništa da radi oko tih para. Ispostavilo se da žele da saznaju ko je, šta i kako radio da bi mogli da prikriju svoje tragove..." , rekao je Minić aprila 2004. Telegrafu, što Đorđević podnosi kao dokaz

Narodna banka Jugoslavije i njen nekadašnji guverner Mlađan Dinkić, protiv koga sam podneo krivičnu prijavu, zaključili su 2. februara 2001. godine ugovor sa londonskom firmom FIA. Predmet tog ugovora bila je pomoć NBJ i Dinkićevom timu u pronalaženju para koje su bivši režim i njegovo okruženje izneli iz zemlje, kao i pronalaženje bankarskih računa na Kipru i ostalim zemljama na kojima se taj novac nalazi..Ni "Ibarska" ne odvede Vuka iz koalicije

BEOGRAD - Vuk Drašković je ne samo zaboravio svoje ranije obećanje o skorom izlasku iz Vlade Srbije nego ni ne pominje da napusti Vojislava Koštunicu iako je u slučaju "Ibarska magistrala" Vrhovni sud ukinuo prvostepenu presudu.Lider SPO-a zaboravio je, izgleda, da je trećeg maja opomenuo Koštunicu da će njegova stranka za dve-tri nedelje izaći iz vlade ako general Ratko Mladić ne bude uhapšen i isporučen Hagu i time nastavljeni pregovori s Evropskom unijom. Pomenuti rok skoro je "iscureo", a razlog više da održi svoje obećanje Drašković je dobio vraćanjem "Ibarske" na treće suđenje od nule, iako su..


Predstavnici BK TV najavili krivičnu prijavu protiv članova RRA

Frekvencije delili političari

Manojlović: Na konkurs za dodelu frekvencija predali smo ogromnu dokumentaciju i da je neko pregledao, znao bi ko je ispunio sve uslove, a ko nije

Predstavnici BK TV su, na jučerašnjoj konferenciji za novinare, osporili dokumentaciju koju su na konkurs za dodelu nacionalnih frekvencija podneli predstavnici televizija Avala i Košava/Hepi i objavili su da su podneli krivične prijave protiv članova Saveta Republičke radiodifuzne agencije.

- Spisak televizija koje će dobiti nacionalnu frekvenciju nije rešen unutar Saveta, već su ga pravili visoki politički funkcioneri. Ovo što se dešava nije samo naš problem. BK TV je potreba stvorena tokom poslednjih 12 godina. Primer je što neka istraživanja čak pokazuju da je ..


Ubio mladića iz osvete

PANČEVO - Dragan Budak (24) iz Sakula ubijen je juče oko 12.30 sati u svom vozilu parkiranom u Ulici Maksima Gorkog u Pančevu. U njega je iz osvete pucao Dragoljub Kurjački (50) iz Idvora i usmrtio ga.

Prema nezvaničnim informacijama, Budak je nekoliko trenutaka pre ubistva izašao iz Okružnog suda u Pančevu, gde mu se sudilo zbog saobraćajne nesreće u kojoj je prošle godine poginuo Dragoljubov osamnaestogodišnji sin. Čim je seo za upravljač automobila i pokušao da isparkira vozilo, sa leđa mu je prišao Kurjački i iz pištolja "tetejca" ispalio mu jedan projektil u potiljak. Nesretni mladić je umro na licu mesta, dok je..


Veselin Vujović podneo ostavku

Veselin Vujović više nije selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore, pošto je juče podneo neopozivu ostavku.

Vest je poslepodne prostrujala čaršijom, a istog momenta svi čelnici Rukometne zajednice SCG postali su nedostupni za javnost, uključujući i selektora, koji je i u vreme najveće hajke na njega bio uvek na raspolaganju medijima.Ovakav rasplet događaja bio je već viđen, budući da je u nedelju u Crnoj Gori referendum, posle kojeg bi zajednička reprezentacija mogla da prestane da postoji. S druge strane, jučerašnja odluka malo i čudi, jer je pre samo ..