GLAS JAVNOSTI    

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 17. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Skupština se tresla od erozije u G17 plus, predsednik "zakuvao čorbu"

Marković bi da vodi parlament

Posle oduzimanja mandata "neposlušnim" poslanicima, Marković odlučio da napusti G17 plus, ali ne i položaj prvog čoveka Skupštine

BEOGRAD - Predrag Marković, predsednik Skupštine Srbije, saopštio je danas da više nije član G17 plus, ali nije želeo da komentariše zbog čega je na sednici GO napustio stranku, čiji je donedavno bio potpredsednik i jedan od osnivača. On je u pisanoj izjavi, koja je podeljena novinarima, naveo da je spreman da podnese ostavku i na mesto predsednika parlamenta i ustupi poslanički mandat ukoliko to od njega zatraži poslanička većina, većina poslanika ..

 

I posle jasnog stava EU, oprečna tumačenja "sive zone" referenduma

SCG kao čvrsta kuća ili sivi dom?

Iličković (SDP): "Siva zona" je teoretski moguća i znači da mi po pravilima referenduma nismo pobedili i da ne možemo proglasiti nezavisnost. Vukadinović: Igranka do novih izbora

BEOGRAD - Počelo je odbrojavanje do referenduma u Crnoj Gori, a obe strane šire uobičajeni predizborni optimizam. O "sivoj zoni" kao mogućem ishodu, odnosno o situaciji u kojoj bi za nezavisnu Crnu Goru glasalo više od 50, ali manje od 55 odsto građana ne žele da govore ni jedni ni drugi. Ipak, ono što je najvažnije - oni treći koji su i smislili prag od 55 odsto za proglašenje nezavisnosti, Evropska unija, odnosno njeni ministri, prekjuče su najjasnije ponovili - ne tolerišemo nikakve sive zone. Šta će se događati ako upravo to bude ishod referenduma i ako za nezavisnost Crne Gore bude glasalo između 50 i 55 odsto građana, znaće se..


Ponovo suđenje za zločin na Ibarskoj

BEOGRAD - Vrhovni sud Srbije ukinuo je presudu Okružnog suda u predmetu "Ibarska magistrala" i vratio slučaj na ponovno suđenje, saopšteno je juče. Okružni sudu u Beogradu je 29. juna prošle godine osudio je Milorada Ulemeka i pet pripadnika rasformirane JSO Branka Berčeka, Nenada Ilića, Nenada Bujoševića, Dušana Maričića i Leonida Milivojevića na po 15 godina zatvora zbog učešća u atentatu na Ibarskoj magistrali.Nekadašnji šef DB-a Radomir Marković osuđen je na 10 godina zatvora zbog pomaganja učiniocima posle izvršenog krivičnog dela. Bivši šef beogradske policije Branko Đurić i bivši šef ..


Dinkić i pojedini tajkuni profitirali od srpskog novca na Kipru, tvrdi Đorđević

Nelegalno upravljanje milijardama dolara

LJiljana Radenković iz Londona, nikada nije bila klijent advokatske kancelarije Tasosa Papadopulosa, što znači da nikada nije dala nalog za registraciju kompanije Anteksol. Novac srpskih banaka, Fonda za razvoj, NB i građana Srbije postaje privatno vlasništvo Radenkovićeve. Upravljanje tim novcem bilo je nelegalno jer nije bilo odobrenja vlasnika

U obrazloženju krivične prijave, koju je podneo protiv Mlađana Dinkića, Vesne Džinić iz Ministarstva finansija, Dušana Lalića i Mire Erić-Jović iz NBS, Nikole Živanovića, bivšeg čelnika Beogradske banke, Miroljuba Labusa, bivšeg predsednika Saveta Agencije za stečaj, sanaciju i likvidaciju banaka i Mladena Spasića, prvog čoveka SBPOK-a, Predrag Đorđević tvrdi da su bili u posedu dokumentacije na osnovu koje su u Srbiju mogli da ..


Predrag Ranković Peconi pazario kod Karića nekoliko firmi zbog vlasničkih udela u BK TV

BK Telekom dobija nacionalnu frekvenciju

BK televiziji je, iznenada, odblokiran račun u Meridijan banci jer joj je pre dva dana uplaćeno svih 16 miliona evra dugovanja. Takođe, prema nezvaničnim podacima, celu sumu je uplatio upravo Peconi

BEOGRAD - Novi vlasnik BK televizije od juče je srpski biznismen Predrag Ranković Peconi, saznaje nezvanično Glas iz Republičke radiodifuzne agencije.Kako se spekuliše, Ranković je kupio delove firmi Bogoljuba Karića u likvidaciji, Astra simit i "Evropa osiguranje", koje poseduju više od 52 odsto akcija u BK televiziji. On je obe kompanije kupio tako što je, prema izvoru Glasa, isplatio dugovanja poveriocima. Pored toga, kako saznajemo, BK televiziji je iznenada odblokiran račun u Meridijan banci jer je pre dva uplaćeno svih 16 miliona evra dugovanja, a prema nezvaničnim podacima, celu sumu je ..


Poginuo u fići

BEOGRAD - Nepoznati mladić je poginuo, a Tomislav Aleksić (23) teško je povređen u saobraćajnoj nesreći koja se juče oko 10 sati dogodila na zrenjaninskom putu, u blizini skretanja za hotel "Prezident". Do nesreće je došlo kada je Tomislav Aleksić, vozač "fiće", BG 420-928, iz za sada nepoznatog razloga, izgubio kontrolu nad vozilom i naleteo na bankinu pored puta koja ga je kao katapult odbacila u vazduh, posle čega je, prema rečima svedoka, preleteo preko "audija", 809-J-842, koji se nalazio ispred njega, i vrativši se na kolovoz, direktno udario u autobus GSP-a na liniji 101, registarskih oznaka BG 565-562, koji je..