GLAS JAVNOSTI      

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 16. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Ruski SMIP za Glas: Stiču se uslovi za nezavisnost Kosmeta

Braćo Srbi, budite realni

Mihail Kaminjin: Kosmet postaje sve više monoetnički i bliži se osamostaljivanju, ali Rusija će tražiti ispunjenje interesa srpske strane

Prema našim ocenama, položaj Kosova u ovom trenutku nije ni malo srećan. Naročito nema uspeha u osiguranju prava i bezbednosti nealbanskog stanovništva u pokrajini. Ne zadovoljava ni proces uvođenja i primene demokratskih normi koje prihvata međunarodna zajednica, a koje moraju da doprinesu uspostavljanju multietničkog društva na Kosmetu. Osim toga, status kvo, koji se već godinama održava na Kosovu, nikako ne doprinosi rešenju njegovih problema. Kosmet sve..

 

Đorđević: Guvernerov tim za pronalaženje milijardi dolara znao za kriminal

Mreža tajnih računa za koje je Dinkić znao

Odmah posle formiranja Vlade Srbije 2001. godine, osnovana je Komisija za ispitivanje zloupotreba u oblasti privrede i finansijskog poslovanja, kojom je rukovodio Vuk Obradović. Član te komisije bio je i Dinkić. Kao pomoćno telo, formiran je poseban tim, u čijem sastavu su bili Dinkić, kao šef, Dušan Lalić iz NBJ, Nikola Živanović, v.d. predsednika Beogradske banke i Mladen Spasić iz UBPOK

Ulogu Mlađana Dinkića, postpetooktobarskog guvernera Narodne banke Jugoslavije, i šest preostalih funkcionera iz G17 plus i okupljenih oko te stranke, koji se i sada nalaze na veoma značajnim funkcijama, a protiv kojih je podneo obimnu i, kako tvrdi, neoborivu krivičnu prijavu, Predrag Đorđević, srpski biznismen sa Kipra, detaljno opisuje u njenom obrazloženju. Đorđević, koji za sebe kaže da je stručnjak za of-šor sistem poslovanja, opisao je..


Hiljadu bivših radnika probilo ogradu i ušlo u "Zastavu"

Gladni smo, hoćemo naše pare!

Bivši radnici zahtevaju da im rukovodstvo isplati razlike u zaradama od 1997. do 2001. godine, kada su bili na plaćenim odsustvima

KRAGUJEVAC - Bivši radnici "Zastave", njih oko hiljadu, juče su provalili ogradu fabrike i ušli u krug, zahtevajući hitnu isplatu dugova.Uz povike "Gladni smo!" radnici su najpre pokušali da probiju kapiju na glavnom ulazu, lomeći rampu i polivajući radnike obezbeđenja hladnom vodom, ali ih ono u tome sprečilo, pojačano kordonom policije, koja je brzo stigla na lice mesta. Ogorčeni štrajkači pronašli su rupu na ogradi pedesetak metara dalje, polomili ..


Neuropsihijatrijska bolnica "Kovin", u kojoj se leče najteži pacijenti, u očajnom stanju

Lekari i bolesnici "jure" sponzore

BEOGRAD - Neprijatan miris urina širi se hodnikom čim kročite u zgradu ženskog akutnog odeljenja Specijalne neuropsihijatrijske bolnice "Kovin". U sobama po dvadeset i više kreveta. Zidovi ispucali, s plafona otpada malter. Vodovodne i kanalizacione cevi dotrajale, svakodnevno pucaju. Elektroinstalacija u očajnom stanju, pa grejalica ne sme da se uključi, da ne izazove haos.Pacijenti se kupaju samo kada ima tople vode, a nje ima retko. Ne može jedan bojler da ..


Zaklan prodavac cveća u Novom Sadu

NOVI SAD - Telo Jožefa Doboša (63) pronađeno je u dvorištu njegove kuće u Ulici Adi Endreja 2 u novosadskom naselju Telep. Beživotno telo pronađeno je u travi ispod smokve, a policija i dalje ne isključuje mogućnost da je Jožef počinio samoubistvo, iako je leš pronađen bez garderobe i prerezanog grla.

Prizor koji je viđen u dvorištu ukazuje da je Doboš napadnut i ubijen, a pretpostavlja se da je motiv koristoljublje. Doboševo telo pronašli su rođaci koji su se vratili sa sahrane njegove rođene sestre Irene. Prema rečima prve komšinice Milke Gužvice, koja je bila u ..