GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 13. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Višestrukim ubicama ukupno 45 godina robije

BIJELO POLJE - Krivično veće Višeg suda u Bijelom Polju osudilo je juče Zorana Stevančevića (32) iz Beograda, Davora Savičića (25) iz Doboja i Milovana Đukića (45) iz Andrijevice na po 15 godina zatvora zbog ubistva i podstrekavanja na ubistvo i ranjavanje više osoba. Milovanu Đukiću i Davoru Savičiću suđeno je u odsustvu jer se nalaze u bekstvu, dok se Stevančević nalazi u pritvoru.

Prema optužnici, Milovan Đukić je neutvrđenog dana krajem 2000. podstrekao Stevančevića, Savičića i Srđana Stamenkovića (23) iz Niša da ubiju Duška Martinovića iz Berana, s kojim je od ranije imao neraščišćene račune oko dugova.

Đukić im je, prema navodima optužnice, prilikom dogovora s njima u Andrijevici isplatio 5.000 nemačkih maraka i obećao još deset nakon što obave dogovoreni "posao".

- Iako je Stevančević tokom suđenja negirao da je učestvovao u izvršenju ubistva Duška Martinovića i još pet osoba, sud je utvrdio da je on obezbeđivao okolinu kuće Martinovića kada su Savičić i Srđan Stamenković uneli i postavili eksploziv u taj objekat, nakon čega ga je Stamenković aktivirao daljinskim upravljačem - rekao je, obrazlažući presudu, predsedavajući veća Vidomir Bošković.

Bošković je još rekao da je optuženima izrečena maksimalna zatvorska kazna, koja je za to delo bila propisana u vreme njegovog izvršenja. U ruševinama kuće Martinovića osim njenog vlasnika Duška Martinovića poginuli su i njegov brat Milutin (31), Biljana Radović (29), LJubiša Martinović (26), Srđan Stamenković (23) i Igor Cimeša (20), dok su povrede zadobili Tatjana Jovančević, Ranko Bućković i Fadil Babačić. Stevančević, Đukić i Savičić su pre tri godine za to delo osuđeni u istom sudu na po 40 godina zatvora "zbog nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja", ali je Vrhovni sud ukinuo presudu i predmet vratio na ponovno suđenje i odlučivanje.

Beta


vesti po rubrikama

^hronika

U aleksinačkom selu Tešica u naselju Cenićeva mala ostavljeno novorođenče
Glavašu sude u Zagrebu?
LJubica Babić (39) iz Tavnika kod Kraljeva osumnjičena za čedomorstvo
Advokati znaju gde je Radulović, ali neće da kažu
Aleksandar Slijepčević (15) ubijen juče na Karaburmi
Višestrukim ubicama ukupno 45 godina robije