GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 13. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Aleksandar Slijepčević (15) ubijen juče na Karaburmi

Ubio druga iz pištolja

Maloletni M. B. posle zločina predao se policiji. Priznao zločin, a policajcima je rekao da je u pitanju nesrećan slučaj jer su se on i Aleksandar igrali oružjem. Tvrdi da nije znao da u revolveru ima municije. Kada je povukao oroz, metak je Aleksandra pogodio u glavu

BEOGRAD - Maloletni M. B. (16) hicem iz pištolja u glavu ubio je juče u svom stanu u Homoljskoj 5 u naselju Karaburma svog druga Aleksandra Slijepčevića (15). Ubistvo se dogodilo oko 10. 30 časova, a nakon pucnjave M. B. je otišao u policijsku stanicu Palilula, prijavio zločin i predao se zapanjenim policajcima. U trenutku ubistva u stanu, u kome maloletni ubica živi sa svojom majkom, nije bilo nikog osim dva dečaka, tako da nije poznato šta se tačno dešavalo pre nego što je stradao Slijepčević.

Ubica M. B. je, kako Glas saznaje na licu mesta, u policiji priznao da je jednim hicem iz revolvera "magnum 357" usmrtio svog druga, ali je rekao da je u pitanju nesrećni slučaj jer su se on i pokojni Aleksandar igrali oružjem. U jednom trenutku, ne znajući da u burencetu revolvera ima municije, šesnaestogodišnjak je povukao oroz a zrno je pogodilo dečaka, koji je sedeo nasuprot njega, pravo u glavu. Od zadobijenih povreda Aleksandar je izdahnuo na licu mesta.

Po rečima komšija, oba dečaka su bili vrlo problematični, izbačeni iz škola i skloni sitnom kriminalu. Kobnog dana susedi su ih čuli kako se svađaju u parkiću ispred zgrade u kojoj se zločin dogodio, i to oko novca. Prepirka je nastavljena i u hodniku zgrade, a potom su ubica i žrtva otišli u stan, gde se tragedija dogodila. M. B. je inače juče prepodne došao u školu po Aleksandra Slijepčevića, pokupio ga sa časa fizičkog a onda su zajedno krenuli ka Homoljskoj.

Pokojni Slijepčević bio je učenik sedmog razreda obližnje osnovne škole "Arčibald Rajs", a već je ponavljao jedan razred. Dečak koji je i dalje osumnjičen za zločin izbačen je prošle godine iz srednje Saobraćajne škole u Zemunu. Iako star samo 16 godina, M. B. već ima dosije u policiji a privođen je zbog krađa. Oba dečaka su imali veze i s narkoticima, a prema nekim verzijama ovog tragičnog događaja, upravo je rasprava oko droge i bila povod zločina, ali ove tvrdnje treba uzeti s rezervom. Žrtva i ubica su bili najbolji drugovi i bili su nerazdvojni.

Pištolj kojim je izvršeno ubistvo bio je vlasništvo pokojnog dede ubijenog dečaka, a navodno ga je Aleksandar i doneo sa sobom. Dragan Šćekić poznavao je oca ubijenog dečaka koji je posle teške bolesti umro pre dve godine. Tada je mali Aleksandar počeo da pravi velike probleme.

- Znao sam oca ubijenog dečaka sa ratišta, a obojica smo poreklom iz Crne Gore. Zbog oca sam i ja pokušavao da pomognem Aleksandru, ali sam na kraju odustao. Jedna tuča, pa druga tuča, pa problemi u školi. I njegova majka je na kraju digla ruke jer ga je ulica uzela pod svoje. Radim u Hitnoj pomoći, tako da znam kako izgleda kada je neko drogiran, a oba momka su imali problem s narkomanijom. To više nisu bila deca, čim neko zna šta je 100 evra i priča samo o novcu, više nije dete - rekao je Dragan Šćekić. Aleksandar je često ostajao sam, a takav slučaj je bio i juče jer su mu majka i očuh otputovali u Kolašin. Ubijeni dečak živeo je do nedavno u Ulici Patrisa Lumumbe, samo stotinak metara od mesta gde je nastradao, a nedavno se preselio u Višnjicu, ali je išao u školu na Karaburmi.

Stanari zgrade u Homoljskoj 5, gde se zločin dogodio, često su se žalili na preglasnu muziku, buku i galamu koje je pravilo društvo koje se okupljalo u stanu u kome je ubijen petnaestogodišnji Aleksandar Slijepčević.

M. Ž. Lazić - D. M. Spajić


vesti po rubrikama

^hronika

U aleksinačkom selu Tešica u naselju Cenićeva mala ostavljeno novorođenče
Glavašu sude u Zagrebu?
LJubica Babić (39) iz Tavnika kod Kraljeva osumnjičena za čedomorstvo
Advokati znaju gde je Radulović, ali neće da kažu
Aleksandar Slijepčević (15) ubijen juče na Karaburmi
Višestrukim ubicama ukupno 45 godina robije