GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 13. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Advokati znaju gde je Radulović, ali neće da kažu

BEOGRAD - Tajna je gde je Slobodan Radulović (63), bivši generalni direktor "C marketa", kao što je tajna i istražni postupak koji se vodi protiv njega. - Kada se s postupka bude skinula oznaka "tajna", mi ćemo reći gde je naš klijent - rekao je juče njegov advokat Vladimir Horovic i zatražio da se što pre skine oznaka "tajna" sa ovog predmeta kako bi se saznala prava istina.

Na konferenciji koju su sazvali branioci okrivljenih u postupku povodom afere "Stečaj" ukazano je da ovaj postupak od početka prati kršenje zakona i prava okrivljenih. Horovic je rekao da advokatima do pre neki dan nije bilo omogućeno da imaju uvid u sudske spise, a njemu ni do danas, i najavio da će o svim povredama zakona obavestiti EU i sve zemlje kako bi eventualni zahtev za izručenje Radulovića zemlja u kojoj se nalazi mogla da razmotri "u svetlu sigurnosti da će postupak biti vođen bez povrede njegovih ljudskih prava, prava okrivljenog i prava na odbranu". Advokat suspendovanog predsednika Trgovinskog suda Gorana Kljajevića (47) Vladan Gajić istakao je da je cilj da se sudska vlast potpuno degradira i podredi izvršnoj.

- Najzainteresovaniji za to je onaj deo vlasti koji inače transparentno pokazuje interes za ekonomske tokove i zato je potrebna kontrola Trgovinskog suda - rekao je Gajić.
Branioci advokata Nemanje Jolovića (57) Dušan Mašić i Goran Petronijević rekli su da je svima pritvor produžen za još 60 dana a da nijedna istražna radnja do sada nije izvršena.

- Ne može se prvo hapsiti a onda prikupljati dokazi. Možemo reći da u prvih 40 dana neće biti saslušan nijedan svedok jer advokati nisu obavešteni da je zakazano neko saslušanje svedoka - rekao je Petronijević. I ostali advokati optužili su policiju i tužilaštvo za niz nezakonitosti u postupku, a Jolovićev advokat Dušan Mašić optužio je državu da "vlada aferama", od kojih nijedna nije razrešena, jer se vlada "na krilima tih afera zadržava na vlasti".

A. Savić


vesti po rubrikama

^hronika

U aleksinačkom selu Tešica u naselju Cenićeva mala ostavljeno novorođenče
Glavašu sude u Zagrebu?
LJubica Babić (39) iz Tavnika kod Kraljeva osumnjičena za čedomorstvo
Advokati znaju gde je Radulović, ali neće da kažu
Aleksandar Slijepčević (15) ubijen juče na Karaburmi
Višestrukim ubicama ukupno 45 godina robije