GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 13. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U aleksinačkom selu Tešica u naselju Cenićeva mala ostavljeno novorođenče

Mrtvo dete pronađeno u napuštenoj kući

Leš bio u stanju raspadanja, tako da nisu utvrđeni ni pol ni starost deteta. Mrtvo dete pronašla je Verica Kostić u kući svog devera. Dete je bilo u plastičnom džaku, umotano u komad stare dukserice i ostavljeno na spratu kuće

NIŠ - Verica Kostić, iz naselja Cenićeva mala u aleksinačkom selu Tešica pronašla je u četvrtak popodne leš novorođenčeta u napuštenoj kući svoga devera. Leš je bio u stanju raspadanja, tako da nije utvrđen ni pol niti starost deteta.

- Tu je kuću moj dever, koji živi u Nemačkoj, počeo da gradi još pre osam godina ali je nije dovršio. Moja majka je tamo ostavila neke puževe koje je skupljala, pa sam ja pošla da ih uzmem i ujedno da obiđem kuću koja nam je u komšiluku. Popela sam se na sprat i u prostoriji, koja je trebalo da služi kao kupatilo, videla sam na betonu neki džak. U čitavoj prostoriji je užasno smrdelo na raspadanje, pa sam pomislila da je bačena neka životinja. Otvorila sam džak i videla džemper u koji je nešto bilo umotano. Kada sam odmotala tkaninu, unutra sam videla glavu. Izletela sam iz kuće dozivajući supruga, ali kako nismo imali kredit na mobilnom telefonu, policiju smo obavestili tek predveče - kaže za Glas Verica Kostić.

Kako navodi ova žena, ne može ni da pretpostavi ko je mogao dete da ostavi u napuštenoj kući. Naime, zgrada se nalazi u poljani gde u blizini osim kuće Kostićevih nema stambenih objekata. Nisam videla nikoga da ulazi u kuću, mada je bilo ko mogao da uđe tokom noći. Strašno sam se potresla, suprug i ja čitave noći nismo mogli da spavamo - kaže Kostićeva.

Istražnim postupkom u ovom slučaju rukovodi Nebojša Colić, istražni sudija Opštinskog suda u Aleksincu koji je i obavio uviđaj.

- U napuštenoj zgradi na betonu zatekli smo plastičan džak. Dete je bilo umotano u komad neke stare dukserice. Leš je bio u poodmaklom stadijumu raspadanja, tako da je nemoguće utvrditi njegov pol niti starost. Naložio sam obdukciju kako bi se utvrdilo da li je dete živo rođeno i da li je smrt bila nasilna. Rezultati obdukcije trebalo bi da budu poznati u subotu - rekao je Colić za Glas.

Meštani Tešice užasnuti su ovim zločinom, ali zasada nema pretpostavki o identitetu čedomorke. U toku je i opsežna policijska potraga uključujući i provere u zdravstvenim ustanovama,kako bi se utvrdilo da li se nesavesna majka porodila u bolnici, ili se javila usled komplikacija nastalih tokom porođaja, za slučaj da je on obavljen van bolnice.

D. Kocić


vesti po rubrikama

^hronika

U aleksinačkom selu Tešica u naselju Cenićeva mala ostavljeno novorođenče
Glavašu sude u Zagrebu?
LJubica Babić (39) iz Tavnika kod Kraljeva osumnjičena za čedomorstvo
Advokati znaju gde je Radulović, ali neće da kažu
Aleksandar Slijepčević (15) ubijen juče na Karaburmi
Višestrukim ubicama ukupno 45 godina robije