GLAS JAVNOSTI    

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Patrijarh podsetio predsednika Marovića na ustavne obaveze

Dužni ste da očuvate državu

Očuvanje državnezajednice od izuzetnog je značaja i zabudućnost Kosova iMetohije, naglasioje poglavar SPC

BEOGRAD - Srpski patrijarh Pavle ocenio je juče da je jedinstvo Srbije i Crne Gore i očuvanje zajedničke države "vitalna potreba i suštinski interes svih građana ponaosob i naroda u celini".U pismu predsedniku Srbije i Crne Gore Svetozaru Maroviću, on je ocenio da "razbijanje vekovima izgrađivanog i neizmernim žrtvama plaćenog narodnog i državnog jedinstva ne može doneti ništa dobro".

 

Naša ambasada u Bukureštu ljuta zbog "memoara" supruge trenera Crvene zvezde

Raluka pred zabranom ulaska u SCG

Nije istina da sam rekla o Beogradu ono što su oni napisali. Smatram da je to skandalozno i da je urađeno da se naškodi mom suprugu, jer je tog dana imao važnu utakmicu u finalu kupa SCG, poručila Raluka Zenga

Muž kaže da je prevod falsifikat, a supruga da je njen tekst objavljen da bi neko naudio njenom voljenom... I dok se njih dvoje dogovore, spisateljica rumunskog tabloida "Star", Raluka Zenga, četvrta žena trenera Crvene zvezde Valtera Zenge, mogla bi da dobije zabranu ulaska u SCG zbog svojih ..


Biznismen Predrag Đorđević i Vladan Batić obelodanili krivičnu prijavu

Dinkić omogućio pljačku i kao guverner

Đorđević je otvorio Pandorinu kutiju došavši do informacija o umešanosti tajkuna i članova bivše i sadašnje vlasti u skrivanje i uzimanje odnetih milijardi, rekao je Batić

BEOGRAD - Na Kipru je nestalo više od milijardu i 500 miliona evra srpskog novca. Taj novac sigurno može da bude vraćen građanima Srbije - rekli su Predrag Đorđević, srpski biznismen sa Kipra koji je podneo krivičnu prijavu protiv sedam sadašnjih i bivših funkcionera Srbije povezanih sa strankom G17 plus, i Vladan Batić, predsednik Demohrišćanske stranke Srbije, na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Oni su najavili da će ..


Za više stotina stanova SCG bore se i funkcioneri iz Crne Gore

Na brzinu do stanova u Beogradu

Nadležni u SCG deset dana pred referendum u CG, aktivirali stari konkurs, pa sada na stanove, bezobrazno, računaju i oni koji ih već imaju. Poverenik Rodoljub Šabić upozorio Marovića

BEOGRAD - Bez obzira na rezultate referenduma u Crnoj Gori 21. maja, veliki broj crnogorskih funkcionera državne zajednice ovih dana će dobiti nove stanove u Beogradu! "Nagradne" stanove su stekli iz fundusa, "omražene" im državne zajednice i uz pomoć Administrativne komisije SCG, koja im je dodeljivala stambene bodove za njihov veliki, uspešni "radni" angažman u takvoj zajednici.Prema upravo obelodanjenoj rang-listi Komisije CG, od nekoliko stotina beogradskih stanova Državne zajednice SCG, crnogorski zvaničnici će uzeti popriličan broj, bez obzira što bi posle referenduma u Beogradu mogli postati - stranci. I, uprkos tome što ..


Kod Kosovske Mitrovice teško ranjena dvojica srpskih mladića

Zlo se nadvija nad Kosmetom

Stanje povređenih Jablana Jeftića i Jovana Miloševića kritično i pod stalnim su lekarskim nadzorom u bolnici u Mitrovici

BEOGRAD, KOSOVSKA MITROVICA - Jablan Jeftić (1985) i Jovan Milošević (1987), radnici benzinske pumpe u Grabovcu, u blizini Kosovske Mitrovice, teško su povređeni, pošto su u noći između srede i četvrtka, nepoznate osobe otvorile vatru iz automatskog oružja na njih. Prema rečima Radašina Pavlovića, vlasnika benzinske pumpe, momci su zadobili više prostrelnih rana u predelu grudnog koša i nogu i odmah nakon pucnjave su..


Ubila dete, pa ga zakopala na porodičnom imanju

KRALJEVO - Kraljevačka policija saopštila je da je podnela krivičnu prijavu Opštinskom javnom tužilaštvu protiv LJ. B. (39) iz sela Tavnik, kod Kraljeva, zbog sumnje da je ubila dete pri porođaju. U kratkom saopštenju za javnost se kaže da se LJ. B. sama porodila i da je nakon porođaja novorođenče zakopala na porodičnom imanju. Sumnja se da da se ona 21. aprila sama porodila i da je posle porođaja novorođenče zakopala na porodičnom imanju. Kako se saznaje, LJ. B. je posle porođaja sa zdravstvenim komplikacijama došla u kraljevačku bolnicu bez deteta, a zdravstveni radnici su zbog sumnjivih okolnosti slučaj prijavili policiji.