GLAS JAVNOSTI    

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 08. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Specijalci MUP-a od ranog jutra juče krstarili Valjevom

Lovili Mladića, našli pčelare

Milorad Starčević ima košnice u selu gde je pčele gajio i bivši komandant VRS

VALJEVO - Rano ujutru Valjevce su juče probudili zvuci helikoptera iznad grada. Odmah se pretpostavilo - jure Mladića. Gotovo istovremeno, desetak džipova i marica MUP-a Srbije, sa maskiranim specijalcima, stiglo je iz Beograda u gradsko naselje Peti puk.Zaustavili su se ispred stambene, vojne zgrade, ulaz 2C, u Ulici Jakova Nenadovića, preko puta kasarne VSCG "Vojvoda Živojin Mišić". Ispostavilo se da je meta bio stan penzionisanog zastavnika Milorada Starčevića, koji sticajem okolnosti ima pčelinjak u selu Suvodanju, nedaleko od Stava, podno Medvednika, gde svoje košnice ima i ratni komandant bosanskih Srba, haški optuženik general Ratko Mladić, i gde je..

 

Prošle godine u Srbiji potrošeno oko 500.000 evra na reklamiranje na Internetu

Milijarde dolara za marketing na netu

Glavni razlozi za slabo reklamiranje na našim sajtovima su mali broj kompjutera, slaba upotreba Interneta, dvojnički telefonski priključci, postojanje jednog Telekoma...

Reklamiranje na Internetu postaje sve popularnije i nema nijedne reklamne kampanje u zapadnim zemljama koja ne uključuje reklamiranje na vebu. U svetu je tokom 2005. godine na ovu vrstu marketinga potrošeno 74 odsto više novca nego lane. Dok se u svetu na internet reklame troše milijarde dolara, u Srbiji je potrošnja prilično skromna. Tokom 2005. godine uloženo je svega oko 500.000 evra. Razlog za to je i slaba upotreba interneta kod nas. Na Islandu od 1.000 stanovnika njih 648 koristi Internet, u Srbiji na isti broj stanovnika dolazi oko 190 korisnika Interneta, a tek nešto više od 200 poseduje..


Slobodna Bosna objavila fotografije leševa sarajevskih Srba

Ubijani samo zato što su Srbi

Zvaničnici RS ističu da broj likvidiranih iznosi nekoliko hiljada, a u Federaciji BiH procenjuju da ih je nestalo tek oko 250-300

Sarajevski nedeljnik Slobodna Bosna na naslovnoj strani najnovijeg broja objavio je fotografije ubistava Srba u Sarajevu iz 1992. godine.Na fotografijama su prikazani ubijeni Srbi iz sarajevske opštine Novi grad, iz naselja Alipašino polje. List navodi da je u Sarajevu tokom rata ubijeno oko 850 Srba, prenosi Beta.

U opširnom tekstu o ubistvima Srba u Sarajevu, tokom rata u BiH, list ukazuje da zvaničnici iz RS ističu da je..


Predrag Popović, predsednik Narodne stranke za Glas o predstojećem izjašnjavanju

Više nas je nego dovoljno da kažemo "ne" nezavisnosti

Predrag Popović, predsednik Narodne stranke kaže za Glas da od sutrašnje posete Miroslava Lajčaka Podgorici prvenstveno očekuje rešavanje problema biračkih spiskova i upis svih onih koji su za zajedničku državu Crne Gore i Srbije, a kojima režim Mila Đukanovića ne dozvoljava da glasaju 21. maja.

Koje konkretne zamerke vlasti ćete izneti Lajčaku?
Milion je nepravilnosti i predaćemo Lajčaku prilično materijala. Pokazaćemo mu da Đukanović nudi pare za kupovinu ličnih karti. Posebno je veliki pritisak u javnim preduzećima, da radnici ostave lične karte ili glasaju za nezavisnu Crnu Goru. Takođe, režim pokušava sve..


Rodbina vojnika umrlog u niškoj kasarni u šoku

Bojan zdrav otišao u vojsku

Otac tvrdi da mladić nije patio ni od kakve hronične bolesti. U Nemačku otišao pre tri godine, a vojna policija ga je više puta tražila zbog odsluženja vojnog roka

NIŠ - Rodbina vojnika Bojana Jovanovića (27) koji je u petak uveče iznenada preminuo nakon što mu je pozlilo u kasarni u Nišu tvrdi da je mladić bio potpuno zdrav i da je njegova smrt za njih neobjašnjiva. Bojan je sa suprugom Besom i dvogodišnjim sinom Albinom boravio u Hanoveru, u Nemačkoj, dok mu u niškom naselju "Nikola Tesla" žive otac, maćeha i baka.

- U Nemačku je otišao pre tri godine, tamo se i oženio. Međutim, više puta ga je tražila vojna policija zbog odsluženja vojnog roka. Ja sam ga obavestio da ga traže, pa je on odlučio da dođe da ispuni tu obavezu kako ne bi imao problema na granici prilikom dolaska u Srbiju. U vojsku je...


Branko Pavlović, konsultant sindikata javnih preduzeća

Svima akcije za 1.600 evra

NIS, PTT i EPS pretvoriti u akcionarska društva gde država ima 70, a zaposleni i građani po 15 odsto akcija

BEOGRAD - Podela besplatnih akcija za oko 3,5 miliona građana bila je na dugom štapu jer postojeći Zakon o privatizaciji predviđa njihovu raspodelu tek oko 2010. godine. Tako bi i ostalo da Branko Pavlović kao konsultant sindikata javnih preduzeća nije, polovinom prošle godine, pokrenuo inicijativu da građani ove akcije dobiju odmah, pre nego što ih država, prodajom većinskih paketa NIS-a, PTT-a i EPS-a, obezvredi. Iako je Vlada Srbije ovaj zahtev prošle godine dočekala na nož, nedavno je predlog četiri zakona na koji je potpis stavilo 540.000 građana Srbije, prošao ocenu Zakonodavnog odbora parlamenta i u maju treba da se..